Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ανοιχτά όλη την ημέρα τα μουσεία την Άνοιξη και το Καλοκαίρι - ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

http://www.pathfinder.gr

Τα 33 μεγαλύτερα Μουσεία της χώρας θα διατηρούν τις πύλες τους ανοιχτές στο κοινό, σε όλη τη διάρκεια της μέρας, κατά τους μήνες μεγάλης τουριστικής προσέλευσης στην Ελλάδα. Την πρωτοβουλία αυτή, η οποία εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα πιλοτικής αναβάθμισης, ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα τα Μουσεία θα λειτουργούν από τις 8:00 έως τις 20:00, κατά τη θερινή περίοδο, από 1ης Απριλίου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου. Όπως είπε ο πρωθυπουργός η πρωτοβουλία, αποτέλεσε για τον ίδιο «στοίχημα προσωπικό», ήδη, από τον καιρό που ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Τα 33 μουσεία στα οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο είναι ταμεγαλύτερα της χώρας και συγκεντρώνουν το 95% των επισκεπτών και των εισπράξεων. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το μέτρο αποτελεί απάντηση στο «αδυσώπητο ερώτημα: Καλά, στην Ελλάδα του πολιτισμού, είναι δυνατόν να μην μπορεί ο ξένος που έρχεται από την Ιαπωνία ή από την Αυστραλία να πάει σε ένα μουσείο και να το βρει ανοιχτό; Να θέλει να επισκεφθεί τους Δελφούς το Σαββατοκύριακο και να μην μπορεί γιατί είναι κλειστοί;».

Παράλληλα είπε ότι είναι, «ένα ουσιαστικό βήμα προόδου, που δεν έχει να κάνει με καμία ιδεολογία. Δεν πάω να πουλήσω κεντροδεξιά. Έχει να κάνει με την απλή λογική, η οποία λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να δείχνει αυτό που είναι. Και πάνω από όλα η Ελλάδα είναι πολιτισμός»

Όπως εξήγησε ο Αν. Σαμαράς θα προωθηθούν πολιτικές αναβάθμισης και συντήρησης, καθαριότητας και πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο, πωλήσεων αντιγράφων, καθώς και ανασυγκρότησης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ακόμη ότι όσοι έχουν ενεργό κάρτα ανεργίας θα μπορούν να επισκέπτονται όλα τα μουσεία δωρεάν, ενώ σε λίγο αυτή η πολιτική θα επεκταθεί για τους ανέργους και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους.

«Ο πολιτισμός είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες, είναι κυριαρχικό στοιχείο της κοινής εθνικής μας ταυτότητας. Στον πολιτισμό έχουν όλοι δικαίωμα και καμία διάκριση δεν επιτρέπεται, κανένας αποκλεισμός δεν συγχωρείται» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.