Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ύστατο χαίρε στον Τάσο Μητσόπουλο

Σε βαθύτατο πένθος και παγκύπρια συγκίνηση, πολιτεία και λαός απηύθυναν το ύστατο χαίρε προς τον εκλιπόντα Υπουργό Άμυνας. Η κηδεία του Τάσου Μητσόπουλου τελέστηκε δημοσία δαπάνη και με τις δέουσες τιμές υπουργού εν ενεργεία, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, στη Λάρνακα, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β.

Τον γιο του, όπως τον αποκάλεσε, Τάσο Μητσόπουλο αποχαιρέτησε φανερά συγκινημένος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο.

«Φεύγεις από τη ζωή και αφήνεις σαν κληρονομιά το πρότυπο του πολιτικού, το υπόδειγμα ήθους, ακεραιότητας, ανθρωπιάς, του εξαίρετου συζύγου και στοργικού πατέρα, φεύγεις σαν ένας ενάρετος Χριστιανός με την καθολική αναγνώριση του συνόλου του Ελληνισμού», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Έπραξες στο ακέραιο το καθήκον σου απέναντι στην πατρίδα, την πόλη που σε γέννησε, την αγαπημένη σου οικογένεια, που από σήμερα θα είναι και οικογένεια όλων μας», είπε ο Πρόεδρος.

Η κόρη του εκλιπόντος, Χαρά, αποχαιρέτησε συγκινημένη τον πατέρα της. Μεταξύ άλλων, η Χαρά Μητσοπούλου ευχαρίστησε τον πατέρα της για τις υπέροχες αναμνήσεις που τους χάρισε.

Κατά την άφιξη της σορού από τη Λευκωσία, 150 μέτρα πριν από το Ιερό Ναό, η σορός του εκλιπόντος τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου και μεταφέρθηκε στην Εκκλησία συνοδευόμενη από Υπουργούς και αξιωματικούς του στρατού.

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε στον Ιερό Ναό το φέρετρο. Προηγουμένως, η πομπή είχε περάσει από την οικία του Τάσου Μητσόπουλου, όπου τελέστηκε τρισάγιο.

Της πομπής προηγείτο αξιωματικός της ΕΛΔΥΚ, κρατώντας ένα σταυρό με άσπρα λουλούδια, ενώ ακολουθούσε αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς κρατώντας της φωτογραφία του εκλιπόντος.

Ακολουθούσαν οι ιερείς και το φέρετρο με τη σορό του Τάσου Μητσόπουλο, ενώ η φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς παιάνιζε πένθιμα.

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ακολουθούσε την πομπή, ενώ ο κόσμος υποδέχτηκε το φέρετρο με παρατεταμένα χειροκροτήματα, φωνάζοντας «Αθάνατος».

Στην κηδεία παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαιωάννου ο οποίος κατάθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια,

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Μιχαήλ Κωσταράκος.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, η σορός του εκλιπόντος μεταφέρθηκε εν πομπή από στρατονόμους στην τελευταία του κατοικία, στο παρακείμενο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου.

Το πρωί φόρο τιμής απέτισε στον αδικοχαμένο Υπουργό Άμυνας η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, σε έκτακτη συνεδρία της.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο οι δοξολογίες και οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη δεξίωση της ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/111796#sthash.oBf6seAQ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.