Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Επεισόδια σε εκδήλωση με ομιλιτή τον Ταλάτ στη Λεμεσό

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό σε εκδήλωση με θέμα «Προοπτικές επίλυσης του κυπριακού και επανένωσης της Κύπρου» όπου ομιλητής μεταξύ άλλων ήταν ο τέως κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν το ΤΕΠΑΚ, το Europe Direct Λεμεσού, η Αντιπροσωπεία ΕΕ στην Κύπρο και η Πρωτοβουλία Πολιτών Λεμεσού για Λύση-Επανένωση-Ειρήνη, παρών ήταν και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζον Κόνινγκ.

Τα επεισόδια άρχισαν γύρω στις 17.30 όταν μέλη του ΕΛΑΜ συγκεντρώθηκαν έξω από το πολιτιστικό κέντρο και προσπάθησαν στη συνέχεια να ανοίξουν την πόρτα και να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης με απειλητικές διαθέσεις. Αμέσως κλήθηκαν ενισχύσεις από την Αστυνομία, όμως τα μέλη του ΕΛΑΜ πέτυχαν τον αρχικό στόχο τους αν και στη συνέχεια απωθήθηκαν.

Γύρω στις 20.30 μερίδα των διαδηλωτών κατόρθωσαν να ανοίξουν πλαϊνή είσοδο της αίθουσας και στη συνέχεια να ρίξουν αναμένο πυρσό ο οποίος κατέληξε δίπλα ακριβώς από τον αμερικανό πρέσβη. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μεμονωμένα μέχρι που τελικά τα μέλη του ΕΛΑΜ αποχώρησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία προχώρησε και σε συλλήψεις.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/112607#sthash.YiRDKwCB.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.