Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αντί να τα κλείσουν, τους κάνουν και εργολαβίες!

news24.gr

Αυστηροί όροι και προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία των μουσουλμανικών χώρων λατρείας τίθενται με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας.


Σύμφωνα με το Έθνος, το υπό διαμόρφωση πλαίσιο προβλέπει αυστηρή διαδικασία αδειοδότησης για τα "τζαμιά", θα επιβάλλεται η ανάρτηση ταμπέλας με τα στοιχεία της θρησκευτικής κοινότητας, που κάνει χρήση του χώρου.

Προϋπόθεση θα είναι η υποβολή αίτησης για τον μέγιστο αριθμό πιστών, ενώ στην άδεια θα αναγράφονται αναλυτικά οι διευθύνσεις και τα πλήρη στοιχεία των αιτούντων.

Στους όρους αναφέρεται ότι, θα περιγράφεται επακριβώς το θρήσκευμα, θα πρέπει να υπάρχει ο νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας του χώρου λατρείας, βεβαίωση της πολεοδομίας ότι ο χώρος θα λειτουργεί ως ευκτήριος οίκος, βεβαίωση από μηχανικό για το εάν ο τόπος λατρείας μπορεί να φιλοξενήσει τον αριθμό των ατόμων που ζητείται.

Επίσης, θα ζητούνται έγγραφο από την υγειονομική υπηρεσία, πιστοποιητικό πυροπροστασίας και βεβαίωση μηχανικού για ηχομόνωση.

Σημειώνεται, ότι επί της διοικητικής άδειας θα αναγράφεται οπωσδήποτε ο αριθμός του πληθυσμού που δηλώνει η θρησκευτική κοινότητα, ως μέγιστο αριθμό πιστών ή επισκεπτών που δύνανται να προσέλθουν στον χώρο, συναρτώμενος από το εμβαδόν του χώρου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι νέες προβλέψεις στοχεύουν να αντιμετωπίσουν προβληματικές καταστάσεις, που έχουν παρατηρηθεί σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, υπόγεια ή και αποθήκες στο κέντρο της Αθήνας και αλλού, όπου σε ακατάλληλους χώρους στριμώχνονται για την προσευχή τους δεκάδες άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.