Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ελάτε Γαλλάκια να δείτε τη γλύκα! Ένα βήμα πριν το μνημόνιο οι Γάλλοι... ο λα λά!

Εστιάζοντας την κριτική της στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας και το υψηλό επίπεδο του χρέους των Παρισίων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να θέσει τη Γαλλία υπό ενισχυμένη επιτήρηση, το τοποθετώντας τη γαλλική οικονομία, τη δεύτερη μεγαλύτερη της ευρωζώνης, στο ίδιο σκαλί του βάθρου με τις οικονομίες κρατών τα οποία κατά την κρίση στην ευρωζώνη χρειάστηκαν προγράμματα στήριξης.

Παράλληλα η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα της ενισχυμένης επιτήρησης επίσης για την Κροατία, την Σλοβενία και την Ιταλία, η οποία επίσης βαρύνεται από ένα υπέρογκο δημόσιο χρέος, που χαρακτηρίζεται συμφυές με τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της.

Οσον αφορά στη Γαλλία η Επιτροπή αντιμετωπίζει πολυάριθμες μακροοικονομικές ανισορροπίες, οι οποίες δεν έχουν διορθωθεί με αποτέλεσμα να απαιτείται πλέον το είδος εκείνο της επιτήρησης που εφαρμόζεται στην Ισπανία και στην Ιρλανδία, δύο χώρες οι οποίες πρόσφατα εξήλθαν από προγράμματα στήριξης — των τραπεζών της η πρώτη, των δημόσιων οικονομικών της η δεύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.