Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών στις 13.30 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών στις 13.30 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου, η οποία προκάλεσε στη συνέχεια καρδιακό επεισόδιο. Στο πλευρό του μέχρι το τελευταίο λεπτό βρισκόταν η οικογένεια του, σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, συνεργάτες, φίλοι, Αρχηγοί και Εκπρόσωποι κομμάτων.

«Η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου σημείωσε σήμερα περεταίρω επιδείνωση και παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την αρχή ο ασθενής υπέκυψε στο μοιραίο. Ώρα θανάτου 1.30 μμ.», αναφερόταν στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο Τάσος Μητσόπουλος ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Άμυνας στις 14 Μαρτίου 2014. Από την 1η Μαρτίου 2013 – 14 Μαρτίου 2014 διετέλεσε Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων.

Ο κ. Μητσόπουλος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 30 Μαΐου 1965. Είναι έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη και έχει μια κόρη και ένα γιο.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/111194#sthash.ngylnVuD.dpuf




Α.Νεοφύτου: Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο

Συγκλονισμό για τον αδόκητο χαμό του Τάσου Μητσόπυλου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

"Ο Ελληνισμός, η Κύπρος, ο Δημοκρατικός Συναγερμός χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο με μοναδικό ήθος. Θα μας λείψει", ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Νεοφύτου, σε δήλωσή του μετά από επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. "Η σκέψη μας στους οικείους του, υπομονή και κουράγιο, όλοι είμαστε συγκλονισμένοι", κατέληξε.

Ν. Τορναρίτης: Πελώρια η απώλεια

Πελώρια απώλεια για το πολιτικό σύστημα της χώρας χαρακτήρισε το θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης. Σε δηλώσεις έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Τορναρίτης εμφανώς συγκινημένος ανέφερε ότι «η Κύπρος θρηνεί τον πιο ευπρεπή, τον πιο ηθικό, τον πιο τίμιο πολιτικό της», σημειώνοντας ότι τα λόγια αυτά τα λέει όχι υπό το βάρος της συγκίνησης αλλά διότι τα νιώθει και τα ένιωθε πάντα.

«Ο Τάσος Μητσόπουλος είναι μια πελώρια απώλεια για το πολιτικό μας σύστημα και το ηθικό μας σύστημα», κατέληξε.

ΑΚΕΛ: Διακρινόταν για το πολιτικό και ανθρώπινο ήθος του

Το ΑΚΕΛ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου. "Ο Τάσος Μητσόπουλος διακρινόταν για το πολιτικό και ανθρώπινο ήθος του, την αξιοπρέπεια και πολιτική μετριοπάθεια. Ευγενικός με όλους και πάντοτε. Συνιστά απώλεια για την πολιτική ζωή του τόπου ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.

¨"Εκφράζουμε τα πραγματικά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, γνωρίζοντας πως δεν απαλύνει ούτε τον πόνο τους ούτε αντικαθιστά την μεγάλη τους απώλεια. Το ίδιο εκφράζουμε τα συλληπτήρια μας και στην παράταξη του, την οποία υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο για χρόνια"

ΔΗΚΟ: Διακρίθηκε για το ήθος, τη σεμνότητα και την εντιμότητά του

Το συγκλονισμό του για το θάνατο του Υπουργού Άμυνας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος με γραπτή δήλωσή του, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλληπητήρια του στη σύζυγο τα παιδιά και ευρύτερη την οικογένειά του καθώς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπ.Συμβούλιο το ΔΗΣΥ και φίλους και συνεργάτες του.

"Ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν ένας πολιτικός άνδρας που διακρίθηκε για το ήθος, τη σεμνότητα και την εντιμότητά του. Υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και ανιδιοτέλεια τη χώρα μας, το λαό μας και το κόμμα του και δικαίως κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών απόψεων. Η κυπριακή πολιτική ζωή είναι από σήμερα φτωχότερη".

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος που ήταν προγραμματισμένη να γίνει μεθαύριο Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 στις 5 μμ, αναβάλλεται.

Κ.Σ.ΕΔΕΚ: Φτωχότερη η κυπριακή κοινωνία

"Ο Τάσος Μητσόπουλος εκπροσωπούσε στην Πολιτική το ήθος, το μέτρο, την ευπρέπεια, την εντιμότητα και τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα του πολιτικού λόγου. Ως Βουλευτής, ως Υπουργός και ως δημόσιο πρόσωπο υπηρέτησε τον τόπο με ευαισθησία, σεμνότητα και ανιδιοτέλεια. Η κυπριακή πολιτική ζωή και η κυπριακή κοινωνία είναι από σήμερα φτωχότερες" επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΣ ΕΔΕΚ. Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του τις επόμενες μέρες.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Toν χαρακτήριζε η τιμιότητα και η καλοσύνη

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον άδικο χαμό του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου. "Χάθηκε πρόωρα ένας άνθρωπος με πολιτικό ήθος που τον χαρακτήριζε η τιμιότητα και η καλοσύνη. Ένας καλός οικογενειάρχης, ένας καλός άνθρωπος".

Συμμαχία: Σεμνός, ακούραστος και ιδεολόγος

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει τη βαθιά και την ειλικρινή της θλίψη για το ξαφνικό θάνατο του Υπουργού Άμυνας. " Η δράση και το ήθος του αποτελεί ένα λαμπρό και ελπιδοφόρο παράδειγμα στην πολιτική σκηνή του τόπου. Σεμνός, ακούραστος και ιδεολόγος, αγαπήθηκε από όλους τους πολίτες και όλους τους πολιτικούς, ανεξαρτήτως κομματικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων.

"Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και συνεργαστούν μαζί του εύκολα εκτιμούσαν, και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα φυλάξουν, τη σεμνότητα και το ήθος του", ανέφερε ο κ Λιλλήκας σε δήλωσή του εξερχόμενους του ΓΝΛ. Είναι κρίμα να χάνει η Κύπρος τέτοιους ανθρώπους, κατέληξε. Η Συμμαχία Πολιτών αναστέλλει όλες τις εκδηλώσεις και τις προεκλογικές της δράσεις μέχρι και την τέλεση της κηδείας του Υπουργού.

Το συγκλονισμό του και τη βαθιά θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

"Ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν ένας πολιτικός άνδρας που διακρίθηκε για το ήθος, τη σεμνότητα και την εντιμότητά του. Υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και ανιδιοτέλεια τη χώρα μας, το λαό μας και το κόμμα του και δικαίως κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών απόψεων. Η κυπριακή πολιτική ζωή είναι από σήμερα φτωχότερη".

Εκφράζει τα ειλικρινή συλληπητήρια του και εύχεται δύναμη και κουράγιο στη σύζυγο, τα παιδιά του και την ευρύτερη οικογένειά του. "Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου εκφράζω και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο, το Δημοκρατικό Συναγερμό και τους φίλους και συνεργάτες του Τάσου Μητσόπουλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.