Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Έντονη δυσφορία εκφράζει η κυβέρνηση της Ουκρανίας για το NOUR M! Κρατική εταιρία πίσω από τα "Καλάσνικοφ;"(υπήρχαν τελικά ΑΚ;) και τις σφαίρες... που πήγαιναν στη Λιβύη με νόμιμα παραστατικά!

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Λιβύης εμφανίζεται σαν παραλήπτης του φορτίου των 20.000 καλάσνικοφ και του μεγάλου αριθμού πυρομαχικών που εντοπίσθηκαν στο πλοίο "Nour Μ", σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει η ΕΛΑΣ και το ΣΔΟΕ και τα οποία αποκαλύπτει το «Βήμα».


Αποστολέας του φορτίου που ελέγχεται από τις λιμενικές αρχές στο λιμάνι της Ρόδου εμφανίζεται στα παραστατικά η ουκρανική εταιρεία "UKRINMASH Co" που έχει έδρα στο Κίεβο κι η οποία φέρεται να είναι κρατικών συμφερόντων. Μάλιστα από Ουκρανούς παράγοντες εκφράζεται τις τελευταίες ώρες «έντονη δυσφορία», αφού θεωρούν ότι «η συγκεκριμένη μεταφορά όπλων ήταν απολύτως νόμιμη μεταξύ των κυβερνήσεων Ουκρανίας και Λιβύης».


Αποδίδουν μάλιστα στην ελληνική πλευρά «υπερβάλλοντα ζήλο και προσπάθεια δυσφήμισης» της συγκεκριμένης χώρας του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Διαβάστε τη συνέχεια από το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.