Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Γλαύκου Κληρίδη - Σήμερα Τρίτη η κηδεία στις 11.00 το πρωί.




Σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο, τέθηκε από τις 9:00 έως 19:00 η σορός του πρώην Προέδρου της δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

Η κηδεία του ιστορικού ηγέτη θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους αύριο στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. Η σορός θα μεταφερθεί στο Ναό σε κιλλίβαντα πυροβόλου. Της Εξοδίου Ακολουθίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Η ταφή θα γίνει στον οικογενειακό τάφο του εκλιπόντος, στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι όπως αντί στεφάνων κατατίθενται εισφορές για τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους. Αύριο, ημέρα της κηδείας, έχει κηρυχθεί ως δημόσια αργία, ενώ οι σημαίες σε όλα τα σχολεία και δημόσια κτήρια κυματίζουν μεσίστιες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.