Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν οι Αλβανοί δραπέτες από τις Φυλακές της Αλβανίας, που αλλού, μα στην Ελλάδα!

Zougla.gr - Το πρωί της Πέμπτης, με διαφορά λίγων ωρών, συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί δραπέτες Haxhiraj Reiz και Eduart Lulo.

Τελευταίος και λίγο πριν τις 11.00 το πρωί έπεσε στα χέρια της αστυνομίας ο Haxhiraj Reiz, 42 ετών, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή, στην ευρύτερη περιοχή Χρυσής και Πεύκου Καστοριάς. Τον Αλβανό κακοποιό εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί και συνελήφθη χωρίς να φέρει καμιά απολύτως αντίσταση.

Νωρίτερα, στις στις 06.30 π.μ. στο Επταχώρι Κοζάνης συνελήφθη πεζός ο 31χρονος Eduart Lulo. Ο συλληφθείς δεν έφερε οπλισμό.

Το σημείο που εντοπίστηκε ο Lulo, αλλά και ο Haxhiraj, ήταν πολύ κοντά στην περιοχή όπου συνελήφθη χθες και ο Gezim Toma. Ειδικότερα, ο Haxhiraj βρέθηκε σε χαράδρα η οποία απέχει περίπου 2 χλμ. από το σημείο της χθεσινής συμπλοκής.

Ο Eduart Lulo σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος κακοποιός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τα αδικήματα της ληστεία μετά φόνου, επικίνδυνων σωματικών βλαβών και οπλοκατοχής.

To θρίλερ της καταδίωξης

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στις 19.00 το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου στον Γράμμο στην Καστοριά.

Αστυνομικοί, με τη συνδρομή ομάδας των ΕΚΑΜ και τη χρήση θερμικών καμερών, εντόπισαν και καταδίωξαν ομάδα οπλισμένων ανδρών και ακολούθησε συμπλοκή. Συνελήφθη ένας άνδρας που έφερε καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι οπλισμένοι φέρονταν να είναι οι δραπέτες από τη φυλακή Ντρένοβα στην Κορυτσά και κινούνταν στην περιοχή πεζοί. Μάλιστα οι αλβανικές αρχές είχαν ειδοποιήσει τις ελληνικές για επαγρύπνηση σε περίπτωση που εκείνοι περνούσαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Αντίστοιχη ειδοποίηση είχε αποσταλεί και στην πΓΔΜ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους είχαν εντοπίσει πριν από δύο με τρεις ημέρες με θερμικές κάμερες και τους είχαν στήσει μπλόκα. Ένα από αυτά τα μπλόκα ήταν στο Γράμμο όπου συνελήφθη αρχικά ένα άτομο το οποίο έχει τραυματιστεί. Πρόκειται για τον Gezim Toma. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τα ξημερώματα εντοπίστηκε και ο Eduart Lulo. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το εν λόγω σημείο αποτελεί πέρασμα παράνομων μεταναστών από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.