Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Όλα είναι έτοιμα για το ύστατο χαίρε στο μεγάλο ηγέτη Γλαύκο Κληρίδη.

Σε νέα, έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, εξετάστηκαν λεπτομερώς όλες οι διευθετήσεις για την κηδεία και την απόδοση τιμών εκ μέρους της Πολιτείας στον αείμνηστο ηγέτη.


Της σύσκεψης στο προεδρικό προηγήθηκε άλλη, ακριβώς απέναντι στο Υπουργείο Εξωτερικών με αντικείμενο τις διευθετήσεις που αποφασίστηκαν για τις διπλωματικές αποστολές.

Στο προεδρικό τώρα και στη σύσκεψη της Επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη, έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Εσωτερικών, Άμυνας, Δικαιοσύνης και Συγκοινωνιών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι αποφάσεις

Το Βιβλίο Συλλυπητηρίων θ' ανοιχθεί στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού αύριο το πρωί και θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Υπουργικού στις 10 το πρωί.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα Μέλη του Υπουργικού θα μεταβούν στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, όπου η σορός του αποβιώσαντος θα εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Του προσκυνήματος θα προηγηθεί τρισάγιο.

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου της Εξοδίου Ακολουθίας στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας. Θα προϊστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ πλαισιωμένος από μέλη της Ιεράς Συνόδου,

Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Η ταφή θα γίνει στον οικογενειακό τάφο του εκλιπόντος, στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι όπως αντί στεφάνων κατατίθενται εισφορές για τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι στην κηδεία θα παραστούν, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.
Η αντιπροσωπεία θα αφιχθεί στην Κύπρο την Τρίτη το πρωί και θα αναχωρήσει το απόγευμα της ίδιας μέρας μετά το τέλος της κηδείας.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/76813#sthash.1F3uWswA.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.