Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Γ.Κληρίδης: Ξέρω ότι τελειώνω, μην με βάλετε σε αναπνευστήρα - Μεγάλος Νικητής και στην τελευταία Μάχη με το Θάνατο!

Επιδεινώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

"Ξέρω ότι τελειώνω κι όταν πέσω σε καταστολή δεν θέλω να με τοποθετήσετε στον αναπνευστήρα", είπε σε δικούς του ανθρώπους ο Πρόεδρος Κληρίδης, χθες βράδυ, λίγο πριν πέσει σε κώμα.

Ο Γλαύκος Κληρίδης εισήχθη το πρωί της Τετάρτης στην κλινική Ευαγγελίστρια, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και χθες το βράδυ έπεσε σε κώμα.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση της υγείας του είναι η δήλωση του προσωπικού του ιατρού, Ιωσήφ Κάσιου, χθες το βράδυ στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα ότι «η φύση έχει φθάσει στο τέλος της. Είναι 95 χρονών και έχουμε φθάσει στο τέλος, δε μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα» δήλωσε ο κ. Κάσιος.


Την εκτίμηση ότι ο Γλαύκος Κληρίδης δεν θα καταφέρει να ανακάμψει, εξέφρασε ο ιατρός του, Ιωσήφ Κάσιος, σε νεότερη δήλωση του το μεσημέρι έξω από την κλινική «Ευαγγελίστρια».
Πρόσθεσε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ κρίσιμη, «ο Πρόεδρος είναι ήρεμος στο κρεβάτι με πολύ γαλήνια όψη, και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί πολύ».
Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, δεν έχει αντίληψη του περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος πάντα έπαιρνε μεγάλες αποφάσεις, είπε ο γιατρός Κάσιος, «έχουμε περάσει πάρα πολλά με τον Πρόεδρο και έχουμε πάρει πάρα πολύ δύσκολες αποφάσεις. Από το 1986 που είμαι γιατρός του, περάσαμε πολλά. Πάντοτε, δόξα τω Θεό, επιτυγχάναμε. Σε αυτή τη φάση όμως, είπε, δεν νομίζω να τα καταφέρουμε.
Ο ειδικός παθολόγος, Μπάμπης Νικολαΐδης, δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου «είναι μη αναστρέψιμη» και ότι έχει πέσει σε κώμα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαίδη, η υγεία του κ. Κληρίδη επιδεινώθηκε από νεφρική ανεπάρκεια, την οποία προκάλεσε ο υψηλός διαβήτης, αλλά «η καρδιά του δουλεύει ρολόι» δήλωσε ο κ. Νικολαΐδης.

Η είδηση της ξαφνικής επιδείνωσης της κατάστασης του Γλαύκου Κληρίδη προκάλεσε συγκίνηση στους πολίτες και τον πολιτικό κόσμο.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/76407#sthash.cIu9V4W8.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.