Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη

Η Κυπριακή Δημοκρατία και ο κυπριακός ελληνισμός αποχαιρέτησαν σήμερα έναν πολιτικό άνδρα που με την πολύχρονη δράση και προσφορά του, άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.

Ο Γλαύκος Κληρίδης υπηρέτησε την πατρίδα μας με αφοσίωση και ήθος, υπερασπίστηκε τις πολιτικές απόψεις και θέσεις του με συνέπεια και τόλμη και ανήκει στην ιστορική γενιά των πολιτικών της Κύπρου που συνέβαλαν με τη δράση τους στην αποτίναξη του βρετανικού ζυγού και στην εγκαθίδρυση, εδραίωση και ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτω από τις τραγικές και αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η τουρκική εισβολή και κατοχή.

Όπως ο ίδιος ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανέφερε στην ομιλία του, στις 28 Φεβρουαρίου 2003, παραλαμβάνοντας την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον Γλαύκο Κληρίδη: «Με τον Πρόεδρο Κληρίδη, μας συνδέουν κοινοί αγώνες για τα κοινά, και, πιστεύω, ότι σε όλα αυτά τα χρόνια, έχουν δημιουργηθεί τα υπόβαθρα για αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό. Διαφορές ως προς τις εκτιμήσεις και τους χειρισμούς είχαμε πολλές. Κατά γενική όμως και κοινή παραδοχή, που την συμμερίζομαι, οι προθέσεις του ήταν να εργαστεί για το καλό της πατρίδας και της κοινωνίας. Γι’ αυτά τον τιμώ και τον σέβομαι».

Κάθε λαός που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να διαφυλάττει την ιστορική μνήμη των ηγετών του. Ιδιαίτερα στην Κύπρο, μια χώρα με πολυτάραχη σύγχρονη ιστορία, οφείλουμε να αναδεικνύουμε το έργο και την προσφορά πολιτικών προσωπικοτήτων, οι οποίες διαμόρφωσαν και καθόρισαν το παρών και το μέλλον της πατρίδας μας.

Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους συνεργάτες του Γλαύκου Κληρίδη, καθώς και προς το Δημοκρατικό Συναγερμό.

Λευκωσία, 19 Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.