Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Στρατός, πραξικόπημα και Εθνικό καθήκον!

Πολύς ντόρος γίνετε με τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως σχετικά με τα καλέσματα των εφέδρων για ανάληψη στρατιωτικής επέμβασης.

Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα...

Ο Υπαξιωματικός και Αξιωματικός των Ε.Δ. σε όλους τους κλάδους, ΔΕΝ είναι ένα απλό μέλος της κοινωνίας μας. Έχει μια πολύ ευαίσθητη θέση στον ιστό που συνθέτει το Δημοκρατικό μας πολίτευμα. Κάθε αξιωματικός και υπαξιωματικός έχει στα χέρια του οπλικά συστήματα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ εκατομμυρίων ευρώ, εκπαιδεύεται για να τα χρησιμοποιεί, τα αγαπάει γιατί είναι το άλλο του μισό στο πεδίο της μάχης, διότι θα είναι αυτά "αύριο" που θα του σώσουν τη ζωή και ποτέ δεν θα τα παραδώσει σε ξένες δυνάμεις, ακόμα και αν η γη γυρίσει ανάποδα.
Η ζωή του είναι καθημερινά σε κίνδυνο, καθημερινά κοπιάζει για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει(αδυναμία προμήθειας ανταλλακτικών, καμμένα οχήματα(μηχανές),παλιός εξοπλισμός περασμένης τεχνολογίας κτλ κτλ..).

Μέσα σε όλα αυτά, έχει να αντιμετωπίσει και τις μισθολογικές απώλειες που έχουν δεχθεί στο σύνολο τους οι Στρατιωτικοί, όλο αυτό το διάστημα που η κρίση μαστίζει τη χώρα μας! Μισθολογικές απώλειες που σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν ακόμη και προβλήματα διαβίωσης για τους ίδιους αλλά και τις οικογένειες του.

Στην υπηρεσία του, όπως αναφέρθηκα και ποιο πριν, αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα, μέσα σε όλα αυτά έχει να αντιμετωπίσει και τους εξωτερικούς εχθρούς, οι οποίοι εξοπλίζονται με σύγχρονα μέσα και ανώτερη τεχνολογία στο πεδίο της μάχης. Αυτός με πείσμα προσπαθεί... κοπιάζει, αγωνιά για το αύριο των Ε.Δ., μέχρι που φθάνει μια στιγμή που ακούει από πολιτικά πρόσωπα ότι ΔΕΝ είναι παραγωγικός! Κάπου εκεί το νήμα αρχίζει να σπάει, βλέπετε οι άνδρες και οι γυναίκες των Ε.Δ. δεν είναι ρομπότ, να κάθονται και να ακούν από τα πολιτικά πρόσωπα, να του βρίζουν και να τους υποβαθμίζουν.
Δυστυχώς το ψυχολογικό κόστος που έχουν αναλάβει προσωπικά τα στελέχη των Ε.Δ., δεν μπορεί να μετρηθεί, ούτε και να αναπληρωθεί με κούφιες επισκέψεις πολιτικών σε κέντρα εκπαιδεύσεως των Ειδ. Δυνάμεων!

Το αύριο των Ε.Δ. είναι μπροστά μας και συνδεδεμένο άρρηκτα με το αύριο της χώρας. Όταν μια χώρα βουλιάζει στο χάος.. λογικό είναι τα στελέχη των Ε.Δ. να βιώνουν και αυτοί το τρόμο και την ανασφάλεια που βιώνουν συγγενείς τους αλλά και φίλοι τους. Η κρίση βλέπετε δεν ακουμπά μόνο τον απλό πολίτη.. είναι μια κρίση που ακουμπά όλα τα μέλη της κοινωνίας, ανεξάρτητα από το που δουλεύεις και ποια είναι η οικονομική σου κατάσταση.

Με μείωση των μισθών και των συντάξεων κατά 35%  και με απώλεια σχεδόν όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μέσα σε μια τριετία... και με εκχώρηση της Εθνική μας κυριαρχίας, είναι να απορεί κανείς γιατί οι Ε.Δ. δεν έχουν ξεσηκωθεί.

Ο λόγος όμως είναι πολύ απλός... τα στελέχη των Ε.Δ. ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ! 

Δεν την αγαπούν γιατί το κράτος κάθε μήνα τους τα σκάει...
δεν την αγαπούν γιατί είναι φασίστες... 

την ΑΓΑΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ! 

Τα στελέχη των Ε.Δ. αξιολογούν όλες τις καταστάσεις και μόνο όταν αυτοί θα κρίνουν σκόπιμο θα παρέμβουν στα εσωτερικά της χώρας. 

Τα στελέχη αλλά και ηγεσία των Ε.Δ. ΔΕΝ λαμβάνουν εντολές από ιντερνετικά πραξικοπήματα!

Η απόφαση για να βγάλεις τα τανκς στους δρόμους είναι μια ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ απόφαση! Μα πολύ δύσκολη... και τα στελέχη των Ε.Δ. ΔΕΝ ανέχονται από κάποιους κύκλους, να τους εγκαλούν για στρατιωτική παρέμβαση.

Ερώτηση που υπάρχει στα χείλη όλων...

-Ναι αλλά για πόσο θα συνεχίζεται αυτή η Εθνική τραγωδία, κάποια στιγμή δεν πρέπει να σταματήσει αυτή η κατρακύλα; Δεν πρέπει να επέμβουν;

Απάντηση... 
Στη Πορτογαλία που βιώνει και αυτή, τεράστια οικονομική κρίση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πριν λίγους μήνες προειδοποίησαν τη κυβέρνηση ότι αυτή η κατρακύλα θα πρέπει να σταματήσει διότι αν δεν γίνει αυτό θα επέμβουν! Μη ξεχνάτε ότι στη Πορτογαλία έχουν προϊστορία στα βελούδινα πραξικοπήματα! Μάλιστα η πραξικοπηματική πράξη τη δεκαετία 60, έγινε από ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ Αξιωματικούς.

Μη ξεχνάτε επίσης, ότι η 21η Απριλίου έγινε από χαμηλόβαθμους αξιωματικούς που όμως κρατούσαν κομβικές θέσεις στο σώμα των Ε.Δ. Η ηγεσία των Ε.Δ. πιάστηκε τότε στον ύπνο και σε κοσμικά γκαλά της τότε εποχής.
Για να υπάρξει κινηματική πράξη... και αντίδραση του στρατεύματος, πρέπει να έχει υπάρξει πρώτα ιδεολογική βάση, πλατφόρμα, διαφορετικά οι επαναστάσεις καταλήγουν σε μακελειό, ΔΙΧΑΣΜΟ και σε πολυετή κύκλο αίματος!
Ο ΙΔΕΑ δεν γεννήθηκε έτσι ξαφνικά την 21η Απριλίου... υπήρχε πολύ πριν!

Και μην ξεχνάτε επίσης κάτι πολύ σημαντικό... τα πραξικοπήματα γίνονται πριν τις εκλογές! και ποτέ μετά... αυτό το γράφω γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν σενάρια που εκπορεύονται και από στελέχη της Χ.Α. περί παραιτήσεων και πρόωρων εκλογών στις περιφέρειες που θα παραιτηθούν. Ποτέ λοιπόν μετά... πάντα πριν.

Ερώτηση.. Ναι αλλά είναι πιθανό;
Όσο πιθανό ήταν και να εγκλωβιστούμε στο μνημόνιο... 

Σενάρια και σκέψεις είναι μόνο, για να μην παρεξηγηθούμε.. 

Με απλά λόγια... τα στελέχη των Ε.Δ. είναι παιδιά της ίδιας κοινωνίας που βιώνει εδώ και 5 χρόνια, τον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο! Είναι παιδιά δικά μας... και όπως συμβαίνει με τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάποια από τα μέλη της, αναλαμβάνουν να τη προστατέψουν. 

Είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα που βιώνει αυτή τη στιγμή ο τόπος, ώστε οι Ε.Δ. να αναλάβουν δράση;

Απαντήστε εσείς στο ερώτημα..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.