Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Θα εθνικοποιηθούν οι Τράπεζες με κυβέρνηση Τσίπρα! Θα διαγραφούν χρέη από φυσικά πρόσωπα και αγρότες.

Απόλυτα αρνητικός στο νόμο που διιέπει σήμερα τη λειτουργία των τραπεζών είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Άποψή του είναι – και έτσι τη διατύπωσε στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη – ότι ο νόμος πρέπει να αλλάξει και αν δεν αλλάξει αμέσως, να υπάρξει εποπτεία του κράτους στον τραπεζικό τομέα. “Τα χρήματα του ΤΧΣ με τα οποία ανακεφαλαιποιήθιηκαν οι τράπεζες, είναι χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και μέρος του δημόσιου χρέους”, τόνισε. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε με βάση αυτή του τη λογική, ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες, ώστε αυτές να υλοποιήσουν το πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξουν διαγραφές χρεών φυσικών προσώπων, αγροτών και επιχειρήσεων.

Οπωςχαρακτηριστικά είπε, οι τράπεζες θα τεθούν υπο δημόσιο εθνικό έλεγχο. Εκανε μια μικρή παύση, και το ξανάπε πιο ξεκάθαρα: Δεν φοβάμαι τη λέξη, θα εθνικοποιηθούν!

Η νέα “σεισάχθεια”, όπως την προσδιόρισε ο κ.Α.Τσίπρας, αναμένεται να προκαλέσει από σήμερα πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων.


http://www.bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.