Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχονται νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο «Δρομολαξιά»

Αναδημοσίευση http://www.sigmalive.com/news/local/67418


Νέο κύμα εξελίξεων για την υπόθεση της αγοραπωλησίας Τ/Κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά και την επένδυση που έγινε στη συνέχεια από το ταμείο συντάξεων της cyta, αναμένεται εντός του Σαββατοκύριακου. Μετά τη σύλληψη ηγετικών στελεχών του ημικρατικού οργανισμού, πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο "τσουνάμι" το οποίο αυτή τη φορά, θα παρασύρει και κομματικούς παράγοντες.

Δεν έκλεισε ο κύκλος των συλλήψεων για το σκάνδαλο "Δρομολαξίας-CYTA". Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ενδεχομένως να αποβούν και καθοριστικά για την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι ομάδα των ανακριτών που συστάθηκε στο αρχηγείο αστυνομίας, δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να οδηγήσει όλους όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο ενώπιον της δικαιοσύνης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, παρουσία όλων των αρμοδίων, καθορίστηκαν και τα επόμενα βήματα σε σχέση με την υπόθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο «τσουνάμι» συλλήψεων, θα παρασύρει και κομματικούς παράγοντες.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών έχουν ήδη μπει τραπεζικοί λογαριασμοί για τους οποίους ζητήθηκε αποκάλυψη στη βάση δικαστικού εντάλματος, καθώς και άλλα τεκμήρια τα οποία εντοπίζονται σε ηλεκτρονική μορφή δεδομένων και εγγράφων. Την ίδια ώρα ακολουθούν τη διαδρομή τραπεζικών συναλλαγών και μετρητών, που δόθηκαν υπό μορφή μίζας σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία κατονομάζουν στις καταθέσεις τους τόσο το ζεύγος Λιοτατή, όσο και ο επιχειρηματίας Νίκος Λίλλης.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής εφτά πρόσωπα και οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ της cyta Στάθης Κιττής, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας cytavision και Γ.Γ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου καθώς και τα αδέρφια Γιάννης και Γρηγόρης Σουρουλλά, τελούν υπό κράτηση και αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη να οδηγηθούν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας για να ζητηθεί περαιτέρω κράτηση τους.

Τους τέσσερις υπόπτους εμπλέκει στην υπόθεση η κατάθεση Λίλλη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος μαζί με 2 αξιωματικούς της αστυνομίας που κατά τον ουσιώδη χρόνο υπηρετούσαν στην ΚΥΠ, σε άλλη διαδικασία η οποία οδηγείται ενώπιον του κακουργιοδικείου στην ερχόμενη Τετάρτη.

Μεταξύ των αδικημάτων που διερευνώνται εναντίον και των εφτά υπόπτων, είναι η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, καταδολίευση, απάτη, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά.


- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/67418#sthash.gnaRNQjB.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.