Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ποτέ θα ξεκινήσει ο εμφύλιος; ....έτσι όπως πάμε, σύντομα!

Ξέρετε ακόμα και στους ποιο θαρραλέους, ακόμα και στους ποιο δυνατούς ψυχικά ανθρώπους, κάποια στιγμή όταν εκραγούν, γίνονται θηρία και είναι πολύ δύσκολο να τους μαζέψεις. Κάπως έτσι λειτουργούν και οι μάζες... ο ένας σκάει και η αντίδραση είναι αλυσιδωτή, γίνετε μια κοινωνική έκρηξη και η μπαρουταποθήκη που νομίσαμε κάποια στιγμή ότι την κλείσαμε, ανοίγει και αρχίζει να ξερνάει διάφορα πολεμικά υλικά προς κάθε ενδιαφερόμενο...

Ας πάρουμε ένα σενάριο.. που μόνο σενάριο δεν είναι, έτσι όπως κυλάει ο χρόνος και τα γεγονότα που έρχονται. Μπαίνουμε στο 2014 και είμαστε στη τελική ευθεία για τις Δημοτικές και τις Νομαρχιακές εκλογές, έχουμε ένταση προεκλογική που θυμίζει δεκαετία 80, αλλά δεν έχουμε κάτι ποιο σοβαρό, δυνατές αντιπαραθέσεις, πολιτικά βέλη να περνούν ξυστά από τους υποψηφίους αλλά μέχρι εκεί.

Φθάνει όμως η κρίσιμη μέρα των εκλογών.. φορτωμένος ο κόσμος από συναισθήματα οργής, απογοήτευσης, χαμένα όνειρα, οικογενειακές τραγωδίες, δυσκολίες επιβίωσης, βρίσκεται έξω από τα εκλογικά τμήματα.. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο πολίτης καθυστερεί να πάει στο εκλογικό τμήμα, λες και κάτι τον στοιχειώνει... αρχίζουν και τον τυραννούν διάφορες σκέψεις, για τα παιδιά του, για την οικογένεια του, για το αύριο που ξημερώνει και δεν θα ξαναπάει στη δουλειά γιατί τον απέλυσαν και πολλά αλλά μικρότερα ή και μεγαλύτερα προβλήματα γυρνούν βασανιστικά στο μυαλό του. Είναι η ποιο δύσκολη ψήφος στη ζωή του.. η ποιο δύσκολη επιλογή που έχει κάνει ποτέ, το ξέρει ότι δεν είναι Εθνικές εκλογές, αλλά αγαπάει το Δήμο του και δεν ξέρει τι να κάνει για τον σώσει. Σκέφτεται ότι ούτε στο Δήμο θα βρει το παιδί του δουλειά, έστω σαν σκουπιδιάρης, γιατί οι προηγούμενοι που πέρασαν φρόντισαν να φάνε τόσο πολύ που πλέον το ταμείο είναι μείον και το μόνο που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι να πληρώνει κερατιάτικα και φέσια διάφορων λαμογιών για δεκαετιών.

Έχει καταφέρει όμως να προχωρήσει και να φθάσει έξω από το εκλογικό τμήμα... είναι εκεί και απλά το μόνο που μένει να κάνει είναι να παραδώσει προσωρινά τη ταυτότητα στα μέλη της εκλογικής επιτροπής, να πάρει τα ψηφοδέλτια και να μπει στο μπλε παραβάν... εκείνη τη στιγμή αρχίζει να νιώθει το κενό.. με ένα φάκελο λευκό και με τα ψηφοδέλτια στο χέρι προχωρά στο μπλε παραβάν, μπλε βλέπετε το παραβάν, είναι το εθνικό μας χρώμα, για χάριν αυτού του χρώματος διάφοροι πολιτικοί ρεμπεσκέδες διέλυσαν τα πάντα και έσκισαν τα όνειρα εκατομμυρίων παιδιών, φοβερή ειρωνεία δεν είναι; Τα κατάφερε όμως ο ήρωας μας και πλέον είναι εντός του παραβάν... αρχίζει να διαβάζει το ψηφοδέλτιο με τους Δημάρχους, βλέπετε άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, αυτό όμως δεν πτοεί το μικρό μας ήρωα, αφού γνωρίζει τους υποψηφίους ένας προς ένα.
Αρχίζει λοιπόν να διαβάζει τα ονόματα, "α να ο Τρεχαγυρευόπουλος, ο πούστης έχει φάει τον αγλέουρα", συνεχίζει στα ποιο κάτω ονόματα και τα επίθετα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.
Κάποια στιγμή βρίσκει τον ιδανικό.. "να αυτόν θα ψηφίσω, δεν έχει κάνει τίποτα, έτσι για να μάθουν οι αλήτες που μου έκαψαν τα όνειρα", βγαίνει από το παραβάν χαμογελαστός, ξέρει ότι για πρώτη φόρα στη ζωή του, έκανε κάτι που δεν θα το μετανιώσει ή μήπως θα το μετανιώσει και αυτό τελικά;
Πάει στη κάλπη το ρίχνει όλο χαρά, παίρνει τη ταυτότητα του και φεύγει για το σπίτι...

Είναι μεσημέρι, υπομονετικά περιμένει να βραδιάσει για να δει τα αποτελέσματα στη τηλεόραση. Μπαίνει λίγο στο ίντερνετ, ψαχουλεύει ειδήσεις, η ώρα περνάει, τα παιδιά έρχονται, η γυναίκα πήγε με τους γονείς να ψηφίσουν θα έρθει και αυτή όπου να ναι... να το πρώτο κουδούνι, είναι τα παιδιά, μόνο αυτά χτυπάνε σαν δαιμονισμένα.. το κουδούνι. Λίγο αργότερα έρχεται και γυναίκα του.. συζητάνε για λίγο και μετά κάθονται στο καναπέ για να δουν τα αποτελέσματα. Το σοκ για το δήθεν Δημοκρατικό τόξο δεν θα αργήσει να έρθει.. στα τηλεοπτικά πάνελ η ανησυχία είναι έκδηλη.. οι καλεσμένοι δεν είναι όλοι στις θέσεις τους, οι παρουσιαστές αρχίζουν να ψελλίζουν διάφορα ακαταλαβίστικά... μιλάνε για την επόμενη μέρα στους Δήμους, κάποιοι αρχίζουν να μιλάνε για πολλές μεγάλες εκπλήξεις και βραδιά Χιτσκοκικού θρίλερ. Και τσουπ.. έρχεται η ώρα... μαγκωμένοι παρουσιαστές αρχίζουν την εκφώνηση των πρώτων αποτελεσμάτων... ένα απίστευτο κύμα σιωπής σαρώνει το στούντιο.. για λίγα δευτερόλεπτα η ίδια ατμόσφαιρα μεταδίδεται και στα σπίτια... ΧΑΘΗΚΑΝ οι μεγάλοι Δήμοι, χάθηκαν όμως και πολλοί μικροί, κερδισμένο; Μα ένα μικρό κόμμα μέχρι πρότινος η Χ.Α.! Οι παρουσιαστές σοκαρισμένοι δεν ξέρουν τι να πουν... υποψήφιους της Χ.Α. βλέπετε δεν κάλεσαν και βρίσκονται να είναι εκτεθειμένοι στα μάτια των τηλεθεατών.
Το δίπολο όμως σχεδόν σε όλους τους Δήμους είναι ΣΥΡΙΖΑ-Χ.Α. , η ατμόσφαιρά παγώνει στα τηλεοπτικά πλατό για ώρες, όσο τα αποτελέσματα έρχονται τόσο το σοκ για τους δήθεν δημοκράτες μεγαλώνει, βλέπετε χάνετε η μάσα δεκαετιών και η πόρτα των φυλακών αρχίζει να φαντάζει πολύ μεγάλη και ικανή να χωρέσει εκατοντάδες πολιτικά καθάρματα της μεταπολίτευσης.

Στα σπίτια επικρατεί αναβρασμός... οι μεν οπαδοί, συμπαθούντες, ψηφοφόροι της Χ.Α. πανηγυρίζουν, οι δε οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν και αυτοί, στα σπίτια των ΠΑΣΟΚΩΝ και των ΝΔ επικρατεί απογοήτευση.. οι Κομμουνιστές αρχίζουν και βγάζουν πύρινες γλώσσες και το κλίμα αρχίζει να ηλεκτρίζεται επικίνδυνα... Την επομένη όλοι μετρούν απώλειες και κέρδη... τα πρώην μεγάλα κόμματα αρχίζουν να τα μαζεύουν και οι νέες δυνάμεις ετοιμάζουν μπαγάζια για τα νέα τους καθήκοντα. Οι επαναληπτικές όμως κρύβουν εκπλήξεις... μεγάλος Δήμος περνά στα χέρια της Χρυσής Αυγής και σε συνδυασμό με μικρότερους Δήμους που έχει κερδίσει το κόμμα, αρχίζει να δυναμιτίζει το σκηνικό.. από την άλλη σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι περνούν με ευκολία στο ΣΥΡΙΖΑ που και αυτός πανηγυρίζει για τις μεγάλες νίκες που κατέγραψε.

Η επόμενη όμως μέρα είναι η ποιο κρίσιμη... η παράδοση του μεγάλου Δήμου στα χέρια της Χ.Α. περνά μέσω από πρωτοφανή λασπολογία και το κλίμα γίνεται πολύ βαρύ. Οι μικροί δήμοι και αυτοί που έχασαν από υποψήφιο της Χ.Α. δεν παραδίδουν τα γραφεία και η ένταση μεγαλώνει... κομμουνιστές απειλούν θεούς και δαίμονες ή μάλλον μόνο δαίμονες, τα επεισόδια στις γειτονίες αρχίζουν και παίρνουν έκταση, οι Δήμοι δεν δουλεύουν γιατί κάποιοι δεν παραδίδουν σε Δημάρχους της Χ.Α. και η ένταση περνά πλέον σε πολιτικό επίπεδο στη Βουλή... η κυβέρνηση Σαμαρά δηλώνει απροθυμία να συνεργαστεί με Ναζιστές όπως τους αποκαλεί... και κόβει την χρηματοδότηση των Δήμων που ανήκουν στη Χ.Α., η Χ.Α. καλεί σε συγκεντρώσεις... η αριστερά κάνει αντισυγκεντρώσεις και τα πρώτα επεισόδια κάνουν την εμφάνιση τους...
Οι Δήμοι που ανήκουν στη Χ.Α. δεν έχουν κονδύλια.. δεν βγαίνουν απορριματοφόρα στους δρόμους.. δεν μπορούν να δουλέψουν οι εργαζόμενοι, άλλοι δηλώνουν απροθυμία και το αλαλούμ καλά κρατεί... Στους Δήμους που έχει κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί και εκεί αναβρασμός... η Χ.Α. που σε πολλούς από αυτούς είναι αντιπολίτευση, αρχίζει να βάζει εμπόδια και να ζητά δικαστικές παρεμβάσεις σε σκάνδαλα και σε απατεωνιές προηγούμενων Δημάρχων! Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά και οι χαοτικές καταστάσεις δεν αργούν να έρθουν.. από κοντά και οι κομμουνιστές που συντηρούν το κλίμα τρόμου και αβεβαιότητας.

Ο ήρωας μας όμως που βλέπει όλα αυτά, αρχίζει να αντιδρά, όμως σαν τον δικό μας ήρωα υπάρχουν πολλοί, δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες που εναντιώνονται στα μέτρα της κυβέρνησης... αρχίζουν οι διαδηλώσεις, βίαιες καταστολές από την Αστυνομία, επεισόδια, ξυλοδαρμοί, βια και τραυματίες σκιάζουν το εσωτερικό της χώρας... και κάπου εκεί η σπίθα που θα πεταχτεί κατευθείαν πάνω στο μπαρούτι... δεν αργεί να ανάψει!

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποια πλευρά θα ανήκει ο νεκρός.. ή οι νεκροί, μα αυτό θα συμβεί και μάλιστα πολύ σύντομα. Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα θα πάρει μαζί της όλη την οργή και θα τη διοχετεύσει με το ποιο χειρότερο τρόπο σε δρόμους, πλατείες, γειτονιές. Θα είναι προβοκάτσια, μπορεί..μπορεί και όχι, ποιος ξέρει, η ιστορία άλλωστε γράφεται πολύ μετά.

Το χάος όμως θα έρθει... και θα σκεπάσει για πολλά, πάρα πολλά χρόνια τη χώρα!

Είδαμε Ολυμπιακούς, είδαμε Ευρωπαικό στη μπαλίστα.. ε να μη δούμε και έναν εμφύλιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.