Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Οι απεργίες που έρχονται προπομπός για εξελίξεις;

Η εβδομάδα που αρχίζει αύριο θα δείξει κατά πόσον η κυβερνητική συνοχή θα αντέξει στις πιέσεις των απεργών και της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρύξει ένα δήθεν ανένδοτο και διαμηνύει σε όλες τι πλευρές ότι θέλει να απαλλάξει τη χώρα από τη κυβέρνηση της υποτέλειας και της ενδοτικότητας. Με μπροστάρηδες τους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών, αλλά και άλλων κλάδων θα βγουν στους δρόμους για να στείλουν το μήνυμα στη κυβέρνηση, ότι ως εδώ ήταν τα ψωμιά σας, τελειώσατε. Έτσι πιστεύουν στο ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως έτσι πίστευαν;

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ήταν απογοητευτική... αν μάζεψε 1.000 άτομα, είναι επιτυχία! Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν άλλωστε, το αποδεικνύουν με το καλύτερο τρόπο.
Ένα δεύτερο φιάσκο όμως με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αρχίζουν της Δευτέρα, πιθανόν να αλλάξει το σχεδιασμό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και να πάει το σενάριο των εκλογών πολύ ποιο πίσω. 

Για να μη γράφω όμως μόνο τη μισή αλήθεια... η ΝΔ δεν φοβάται τις κινητοποιήσεις που έρχονται, πιστεύει ότι επειδή υποκινούνται από συνδικαλιστές που χρόνια τώρα έχουν πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο κόσμο και στους εργαζόμενους, οι απεργίες δεν θα είναι μαζικές και η επιτυχία τους δεν θα είναι αυτή που αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια υπάρχει πάντα και το αναπάντεχο, αλλά μέχρι στιγμής ο κόσμος δεν δείχνει έτοιμος για να συγκρουστεί με τη κυβέρνηση, όπως θα ήθελε να φαντάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δούμε ποιοι θα απεργήσουν την εβδομάδα που μας έρχεται... 

* Πηγή ΕΘΝΟΣ ηλεκτρονική έκδοση

Η ΑΔΕΔΥ έχει χαρακτηρίσει την επόμενη εβδομάδα από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου εβδομάδα κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία στο Δημόσιο Τομέα στις 18 και στις 19 Σεπτεμβρίου.

Από την ερχόμενη Δευτέρα επίσης, ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Εξάλλου, κοινό απεργιακό μέτωπο φιλοδοξούν να συγκροτήσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των καθηγητών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και των δασκάλων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ήδη, η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, υπέρ της πρότασης για απεργία διαρκείας ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ σε σύνολο 85 (ποσοστό 84,7%) κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους (ΟΙΕΛΕ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι μετά την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου.

Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία εξήγγειλαν κινητοποιήσεις και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

___________

Μια πολύ πιθανή μικρή συμμετοχή στις απεργίες που έρχονται, να είστε σίγουροι ότι θα αποτρέψει τις εκλογές και θα αποδυναμώσει τη ρητορική ΣΥΡΙΖΑ του τελευταίου καιρού και έτσι θα δοθούν ανάσες στη κυβέρνησης τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο του 2014. Αν και το σενάριο που φαίνεται να κερδίζει, είναι αυτό του Οκτωβρίου του 2014!

Μέγα ρίσκο φυσικά οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2014, αλλά άλλη λύση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.. μη ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό, η Ελληνική Δημοκρατία από τον Ιανουάριο του 14 μέχρι και το τέλος Ιουνίου θα ηγείται της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Κομματάκι δύσκολο λοιπόν να τον αφήσουν εν μέσω προεδρίας να προκηρύξει εκλογές στο εσωτερικό.

Το άγχος για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,  είναι ένα, να μην διαλυθούν στις Ευρωεκλογές και στις Δημοτικές - Νομαρχιακές που έρχονται στις αρχές του 14! Aν πάρουμε υπόψιν το σενάριο που λέει
1. Νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, 2. Είσοδος της Χ.Α. στην Ευρωβουλή με μεγάλα ποσοστά και ταυτόχρονα μη είσοδο στην Ευρωβουλή της ΔΗΜΑΡ με ταυτόχρονη απώλεια μεγάλου εκλογικού ποσοστού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τότε νομοτελειακά οι εκλογές πάνε για οποιαδήποτε στιγμή μετά τα τέλη Ιούνιου του 2014.
Αν τώρα μέσα σε όλα αυτά βάλουμε και τη πιθανότητα η Χ.Α. να κερδίσει μεγάλο Δήμο και ταυτόχρονα να εκλέξει εκατοντάδες Δημοτικούς και Νομαρχιακούς συμβούλους ανά την επικράτεια, με πιθανότητές πολλές να κερδίσει και πολλούς μικρούς Δήμους, τότε εκλογές θα γίνουν βρέξει χιονίσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2014. Μην αποκλείσετε και το σενάριο να έχουμε εκλογές και μέσα στο καλοκαίρι του 14!!!

Τι θα σώσει τη κατάσταση; Τίποτα... οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και αυτή τη φορά το τέλος της Μεταπολίτευσης έρχεται με γοργούς ρυθμούς! Η μπανανία που λέγετε Ελλάδα θα σταματήσει να υπάρχει μόλις αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα πάνε στα σπίτια τους. Κάτι νέο θα ξημερώσει για αυτή την υπέροχη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.