Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

Η Γερμανία απαγορεύει την πρόσβαση στο linksunten.indymedia.orgΤην απαγόρευση λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας «linksunten.indymedia.org» ανακοίνωσε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, η ιστοσελίδα θεωρείται το βασικό μέσο της ακροαριστεράς στη χώρα, ενώ ως αιτιολογία για την απόφαση αναφέρθηκε ότι η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης παραβίαζε τον ποινικό κώδικα και στρεφόταν κατά της συνταγματικής τάξης.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», η ενέργεια του υπουργείου Εσωτερικών δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αμβούργο τον περασμένο Ιούλιο, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - www.defence-point.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ: Οι απαγορεύσεις ποτέ δεν λειτούργησαν υπέρ μιας εξομάλυνσης των πραγμάτων και των καταστάσεων που έχουν επιδεινωθεί με τα χρόνια μέσα στις σύγχρονες κοινωνίες. Αυτό που χρειάζεται μια κοινωνία είναι ανοικτά μυαλά και κριτική σκέψη και αυτό το επιτυγχάνεις μόνο μέσα από την Παιδεία και την γνώση που δίνει το κράτος στον νέο άνθρωπο. Ένας πολίτης που έχει ανοικτό μυαλό είναι 100 φορές ποιο δυνατός από μια απαγόρευση, από μια εντολή ενός κράτους. Ο δυνατός σε γνώσεις πολίτης δεν μπορεί να χειραγωγηθεί από κανέναν. Η Γερμανία το μόνο που καταφέρνει με αυτή την απαγόρευση είναι να παραδεχτεί και δημόσια ότι έχει αποτύχει στο να φτιάξει έξυπνους-εύστροφους πολίτες με κριτική σκέψη. Και η αποτυχία της αρχίζει μέσα από την δομή της κοινωνίας που η ίδια κατασκεύασε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.