Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Μαίνεται το πύρινο μέτωπο


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθές στις μία το μεσήμερι τα χωριά Αναφωνήτρια, Ορθονιές, Βολίμα και Μαριές. Η εικόνα μπορεί, το πρωί της Κυριακής να είναι καλύτερη αλλά ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, αφού αναφέρεται πως απειλείται το Μοναστήρι του Αγίου γεωργίου στα Κρημνά. Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της κατάσβεσης «έπεσαν» τα εναέρια μέσα. Με έκτακτο δρομολόγιο της LEVANTE FERRIES μεταφέρθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο νησί 20 πυροσβεστικά οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα και μηχανήματα του Στρατού προκειμένου να συνδράμουν το δύσκολο έργο των τοπικών δυνάμεων. 

Η νύχτα για τους κατοίκους του νησιού και τους πυροσβέστες ήταν πολύ δύσκολη. Στην τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 76 πυροσβέστες, 37 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων, 3 γεωπροωθητήρες και 1 ερπυστριοφόρο του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να σχματίσουν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τις Μαριές. Παράλληλα από νωρίς το πρωί γίνονται ρίψεις νερού από 1 ελικόπτερο Chinook και 2 αεροσκάφη Canadair. 

Σήμερα αναμένονται άλλοι 20 Πυροσβέστες, 5 οχήματα και επιπλέον 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.