Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Δεν είναι εύκολο να χτυπήσουν την Βόρεια Κορέα..

Η πιθανότητα ενός χτυπήματος στην Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να αποκλειστεί, η ακαριαία όμως και ξαφνική επίθεση ίσως και να μπορεί να αποκλειστεί έστω και προσωρινά. Η Βόρεια Κορέα είναι η πίσω πόρτα για την αυλή της Κίνας, επίσης διαθέτει πολύ μεγάλα ερείσματα στην Ρωσία. Η Ρωσία είναι ο κρυφός συνεργάτης της εδώ και χρόνια στην παράνομη πώληση πετρελαίου και πολύ δύσκολα θα αφήσουν το τρελό παιδί να πατήσει κουμπί ή κουμπιά που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον πλανήτη.

Η Βόρεια Κορέα είναι δίπλα ακριβώς στην Νότια Κορέα όπου η οικονομία της όχι μόνο είναι σε άνθηση αλλά είναι και από τις ισχυρότερες επάνω στον πλανήτη, ίσως λόγω της γεωγραφικής απόστασης στην Ελλάδα να μην είναι γνωστές οι δυνατότητες της Νότιας Κορέας στην οικονομία αλλά τα μεγέθη ζαλίζουν. Μια λοιπόν επίθεση στον Βορρά εκτός της αναμενόμενης αντίδρασης, όπου το πρώτο στόχο που θα πλήξει ο Κιμ θα είναι η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας την Σεούλ και το πλήγμα δεν θα είναι μόνο μεγάλο.. αλλά καταστροφικό, μη έχοντας σημασία αν το καθεστώς πέσει μέσα σε μερικές εβδομάδες ή μήνες, η καταστροφή που θα επακολουθήσει και στα δυο μέτωπα, του Βορρά και του Νότου θα είναι τέτοια που ο υγιής οικονομικά Νότος δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει, παρόλο το πανίσχυρο κράτος που διαθέτει. Άλλωστε δήλωση μέσα στο κλίμα που σας περιγράφω έκανε και ο Πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας όπου είπε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούν να δουν στην περιοχή μια νέα πολεμική αναμέτρηση.

Σκεφτείτε μόνο το κόστος της αποκατάστασης στο Βόρειο τμήμα ποιο θα είναι! Αν σκεφτείτε μόνο αυτό τότε η επίθεση απομακρύνεται πάρα πολύ μακρυά!  Γιατί αν χτυπηθεί ο Βορράς θα πρέπει να χτυπηθούν και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Δεν είναι λοιπόν εύκολο να χτυπηθεί ο Βορράς και όποιος το επιχειρήσει θα πρέπει να αναλάβει το κόστος μιας ίσως παγκόσμιας οικονομικής αποσταθεροποίησης επιπέδου Β Παγκοσμίου Πολέμου!

Για να βλέπουμε τα πράγματα με νηφαλιότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.