Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Η 21η Απριλίου σβήνει μέχρι και σήμερα το 2017, τις φωτιές στα Δάση μας. Τι έκανε η μεταπολίτευση, αγόρασε κανά αεροπλάνο;

Στην φωτογραφία δεν είναι Ελληνικό το αεροσκάφος, αλλά το μήνυμα περνάει και έτσι...
Γνωρίζετε ότι τα Canadair CL-215 αγοράστηκαν από τον Παπαδόπουλο το 1973;;; Και ότι παρελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 1975; Επίσης ο Παπαδόπουλος είχε αγοράσει νωρίτερα και τα (Φάντομ) F-4 που ήρθαν τον Μαη 1974 που όμως δεν τα έστειλαν στην Κύπρο... αλλά και τα βομβαρδιστικά Α-7 που ήρθαν το 1977!!!

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία άρχισε να παραλαμβάνει τα πρώτα CL-215 τον Δεκέμβριο του 1975.

Τα αεροσκάφη εντάχθηκαν στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών που εδρεύει στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, συχνά όμως μοιράζονται σε όλη την επικράτεια για μεγαλύτερη κάλυψη και καλύτερη προστασία.

Τα Ελληνικά CL-215 επιχειρούν αποστολές αεροπυρόσβεσης και έρευνας και διάσωσης σε όλη την Ελλάδα.

44 Χρόνια μετά ακόμη εκείνα τα αεροπλάνα που παρήγγειλε ο Παπαπδόπουλος το 1973 σβήνουν τις φωτιές...
Τόσα χρόνια η ξεφτιλισμένη μεταπολίτευση δεν στάθιηκε ικανή να ανανεώσει τον πυροσβεστικό στόλο αεροσκαφών όπως οι συνθήκες απαιτούν και φυσικά καμιά αναφορά από κανέναν στον "κακό δικτάτορα" που τα πρωτοέφερε στην Ελλάδα! Οι αρχικοπμλεξαράδες...

ΣΤΟΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.