Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

"οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σχοινί που θα τους κρεμάσουμε"

"οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σχοινί που θα τους κρεμάσουμε"

Αποδίδεται στον Λένιν, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ήταν μέρος της προπαγάνδας της Δύσης κατά της Κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης. Όμως μπορεί ο καπιταλισμός να πουλήσει τελικά το σχοινί που θα κρεμαστούν όλοι οι δωσίλογοι; Αν το εξετάσεις ιστορικά, όλα τα συστήματα οικονομίας κάποια στιγμή καταρρέουν, άλλα γρήγορα, άλλα ποιο αργά και άλλα σε βάθος χρόνου.

Ένα πολύ διδακτικό μάθημα απονομής της Δικαιοσύνης είναι η καταδίκη Γεωργίου, του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων σε ποινή φυλάκιση δύο ετών με αναστολή. Ο κ.Γεωργίου κατά το σκεπτικό της απόφασης, το Νοέμβριο 2010 δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 ως όφειλε.   Ο δε εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε πως η πράξη της παράβασης καθήκοντος για την οποία καταδικάστηκε ο κ.Γεωργίου, έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία. Όμως η υπόθεση δεν θα σταματήσει εδώ, αφού θα επιστρέψει στον Άρειο Πάγο ο οποίος θα κρίνει αν η υπόθεση θα πρέπει να κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών, που πριν μερικούς μήνες τους απάλλαξε από την κατηγορία.

Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι το θέμα του Ανδρέα Γεωργίου είχε τεθεί επανειλημμένως στο Euro Working Group, με το Eurogroup να ενημερώνει την Ελληνική ότι ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης για το ελληνικό πρόγραμμα είναι η αθώωση του κ.Γεωργίου. Οι θεσμοί επίσης ζητούσαν και την πληρωμή των δικαστικών εξόδων του Α. Γεωργίου!

Με απλά λόγια, το Εφετείο τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010. δλδ ενημέρωσε άλλους αντί για την Ελληνική πλευρά, παρόλο που αυτή είχε την μορφή της ανεξάρτητης αρχής! Απορρίπτει το βούλευμα της αθώωσης και θα δικαστεί ΞΑΝΑ!

Μέσα σε όλα αυτά η Ε.Ε. δυστροπεί και υπενθυμίζει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και του Προέδρου της και ουσιαστικά καλεί την Αθήνα να αθωώσει τον πρώην επικεφαλής της. Με απλά λόγια καλεί την Αθήνα να κάνει τα στραβά μάτια και να μην τιμωρήσει τον Γεωργίου.

Τελικά τι έχει μεγαλύτερη ισχύ, το δίκαιο των αγορών ή το δίκαιο της Ελληνικής Δημοκρατίας; Τι έχει μεγαλύτερη ισχύ, το αίσθημα δικαιοσύνης ή το αμέριμνο παιχνίδι των αγορών και της Ε.Ε. στην πλάτη μια χώρας μέλους της και στην πλάτη του λαού της; Τι υπερισχύει τελικά;

Πόσα ακόμα πρέπει να φάνε από την σάρκα της Ελλάδας για να ηρεμήσουν οι αγορές; δλδ η Γερμανία!

Τελικά όντως οι καπιταλιστές θα πουλήσουν το σχοινί που κάποιος λαός, κάπου, κάπως κάποτε.. θα τους κρεμάσει. Γιατί η ιστορία είναι κύκλος και ο κύκλος στενεύει...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.