Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση Sigmalive - «Παγωμένα» τα ποσοστά των κομμάτων

Πρωτιά για τον ΔΗΣΥ, τέλμα του ΑΚΕΛ, ντέρμπι ΕΔΕΚ-Συμμαχίας Πολιτών και πάταγο για το ΕΥΡΩΚΟ καταγράφει συνδρομητική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse και που εξασφάλισε το SigmaLive, με δείγμα 997 ατόμων, λίγους μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές. Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 12/11-25/11/2013. Την ίδια ώρα σε ψηλά επίπεδα διατηρείται η δημοφιλία του Προέδρου Αναστασιάδη με τη συντριπτική πλειοψηφία να απαντά ότι έχει θετική γνώμη για το πρόσωπο του.


Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου ο ΔΗΣΥ παραμένει σε άλλη μια δημοσκόπηση πρώτο κόμμα με ποσοστό 26,7% με διαφορά μεγαλύτερη των δέκα μονάδων σε σχέση με το δεύτερο κόμμα ΑΚΕΛ το οποίο παραμένει καθηλωμένο γύρω στο 15%.

Την ίδια ώρα το ΔΗΚΟ καταγράφει ποσοστό 10,6%, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξήχθη πριν από τις εσωκομματικές εκλογές που ανέδειξαν Πρόεδρο τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών βρίσκονται κοντά αφού τους χωρίζει μόλις 0,2 της μονάδας. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΔΕΚ καταγράφει ποσοστό 4,5% και η Συμμαχία 4,7% και, ως εκ τούτου, η διεκδίκηση της τέταρτης θέσης παραμένει ανοιχτή και για τις δύο. Οι Οικολόγοι καταγράφουν θετικά ποσοστά αφού πλέον αγγίζουν το 3%, την ίδια ώρα που η ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη αφού το κόμμα βρίσκεται καθηλωμένο στο 0,8% που έδειξαν και άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Το ΕΛΑΜ καταγράφει ποσοστό 1,3%.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση, διαγράμματα εικόνες κτλ..

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/80975#sthash.U60zvBoT.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.