Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Χώροι προστασίας αστέγων από το κρύο στην Αττική.

Όποιος έχει υπόψιν του κάποια τέτοια περίπτωση.. αστέγου δλδ, καλό θα είναι να τον πληροφορήσει για τους χώρους που υπάρχουν και μπορεί να προφυλαχθεί από το κρύο! ή να ενημερώσεις τις αρχές ώστε να αναλάβουν αυτές την μεταγωγή του.

Στην Αττικής κεντρικό συντονιστικό ρόλο έχει αναλάβει η περιφέρεια Αττικής η οποία στην ηλεκτρονική της σελίδα παρουσιάζει τα σημεία όπου υπάρχουν θερμαινόμενοι χώροι.

Ο δήμος Αθηναίων όπου και εντοπίζεται ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έχει ανακοινώσει ότι τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο θερμαινόμενους δημοτικούς χώρους. Επιπλέον σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο Ξενώνας Αστέγων.

Οι χώροι αυτοί είναι:

α) Πολιτιστικό Κέντρο 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35) και

β) Λέσχη Φιλίας Κυψέλης (Κίου 5, τηλ. 210 8624.449)

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το Υπνωτήριο (Αλικαρνασσού 49), που λειτουργεί σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», όπου εκτός από διανυκτέρευση παρέχεται πρόσβαση σε συσσίτιο, ιατρούς και μπάνιο. Η λειτουργία των χώρων θα καλύπτεται από κοινωνικό επιστήμονα (κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, κοινωνιολόγο) φύλακα και εθελοντές και στους χώρους θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι.

Εν τω μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου ο οποίος προβλέπει το «Σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό για τη περίοδο 2013 – 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.