Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Το εσπέρας της Πέμπτης, 6ης/19ης Δεκεμβρίου 2013, έλαβε χώραν εορταστική εκδήλωσις του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, εσωτερικώς της Νέας Πύλης της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων.

Η εκδήλωσις αυτή προητοιμάζετο από ημερών υπό της Χριστιανικής Διομολογιακής Νεολαίας της Παλαιάς Ιερουσαλήμ. Η Νεολαία αύτη είχε στήσει δένδρον ύψους δέκα μέτρων επί της στέγης κτιρίου παρά την Νέαν Πύλην.

Εις την εκδήλωσιν ταύτην μετέσχον άνευ υπερβολής περί τας τρεις χιλιάδας άτομα, κυρίως νέοι, ακολουθούντες τους Αρχηγούς των Εκκλησιών ή εκπροσώπους αυτών, Ελληνορθοδόξου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, Λατινικού Πατριαρχείου, Φραγκισκανών, Αρμενίων, Λουθηρανού Επισκόπου, Συριάνου Επισκόπου και επρόσωποι της Παλαιστινιακής Αυτονομίας ο κ. Χάννε Αμήρε, Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστιανικών Υποθέσεων, ο Διοικητής των Ιεροσολύμων κ. Αδνάν Χουσέινη, Πρέσβεις και Πρόξενοι κρατών, ο εκπρόσωπος της Βιβλικής Εταιρείας / Bible Society κ. Νάσατ Φιλούμενος και ο Σύμβουλος του Προέδρου Αμπού Μάζεν κ. Άχμεντ Ρουέντη.
























Μετά το άναμμα του δένδρου πάσα η ομήγυρις επορεύθη εις το έναντι της Νέας Πύλης ξενοδοχείον Notre-Dame και εκεί εις την αίθουσαν τελετών αυτού εψάλησαν Χριστουγεννιάτικα άσματα και ηκούσθησαν λόγοι ευχαριστήριοι προς τον Θεόν διά την εξ αυτού πηγάζουσαν χαράν ειρήνην και ευφροσύνην της εορτής των Χριστουγέννων, ανεγνώσθη η εκ του κατά Λουκάν Ευαγγελική Περικοπή της Γεννήσεως και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προσεφώνησε το ακροατήριον αραβιστί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.