Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Από το 2016 θα είσαι συμμέτοχος ακόμη και αν δεν ήσουν μέτοχος στις ζημιές των Τραπεζών. Κούρεμα καταθέσεων και με το νόμο.

Κούρεμα καταθέσεων και για όσους έχουν λογαριασμούς με ποσά κάτω των 100.000 ευρώ αποφάσισαν οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών. Υιοθέτησαν πλήρως δηλαδή το μοντέλο bail-in που ακολουθήθηκε πειραματικά στην Κύπρο και βάζουν το «μαχαίρι» ακόμη πιο βαθιά. Τώρα αναμένεται η μεγάλη φυγή των καταθέσεων στην Ελλάδα και φυσικά η επιδείνωση της κατάστασης της ρευστότητας στη χώρα.

Με ανάρτηση του στο «twitter» ο Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε ότι μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι χώρες-μέλη της ΕΕ (εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου, της Κομισιόν και των υπουργών Οικονομικών της Ένωσης) κατέληξαν σε συμφωνία για την μεθοδολογία διάσωσης των προβληματικών τραπεζών.

Βάσει αυτής από το 2016 θα συμμετέχουν στη διάσωση των τραπεζών αρχικά οι μέτοχοι και οι κάτοχοι ομολόγων και στη συνέχεια όσοι έχουν καταθέσεις μικρότερες και από 100.000 ευρώ. Όσοι δηλαδή έχουν βάλει τις οικονομίες τους στις τράπεζες, τις αποζημιώσεις τους από απόλυση ή το εφάπαξ και αυτές ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.