Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ετοιμάζουν πραξικόπημα στη Τουρκία.. ρίχνουν τον Σουλτάνο Ερντογάν στα κελιά που φυλάκισε τους Στρατιωτικούς για το σκάνδαλο Εργενεκόν!

Τι ακριβώς ελέγχει ο Ερντογάν;

Ποιοι πολιτικοί συνομιλούν με τους Αμερικανούς;

Γιατί μέρος από τον ορυκτό πλούτο της Κύπρου πρέπει να περάσει αναγκαστικά από τη Τουρκία;

Ποιες μονάδες Στρατού και Χωροφυλακής ελέγχει ο Σουλτάνος;

Πόσο κοντά είναι ένα πραξικόπημα;

Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.. http://www.defence-point.gr/news/?p=92091 και συνδυάστε το με αυτά που διαβάζετε, ακούτε και βλέπετε.. πόσο δένουν όλα μαζί; Πολύ...

Και μερικές σκέψεις για το τι γίνεται στη Τουρκία..

Mπορεί να εξαχθεί η κρίση στο Αιγαίο; Αυτή είναι μια λογική σκέψη που δεν μπορεί κανείς την αγνοήσει στο όλο σκεπτικό του.. όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με ξεκαθάρισμα λογαριασμών και μάλιστα πολύ σοβαρών θεμάτων που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό κομμάτι. Ίσως κάποια σχετική ένταση να υπάρξει, αλλά δεν θα είναι επιπέδου Ιμίων ή Κύπρου. Οι Τούρκοι άλλο μπελά έχουν πάνω στο κεφάλι τους και αυτός ακούει στο όνομα Ερντογάν.. Η μοναδική περίπτωση να μην πάνε καλά τα πράγματα όσον αφορά την εξαγωγή της κρίσης στο Αιγαίο.. θα έχει να κάνει με τη χρονική διάρκεια αλλά και την ένταση που θα έχει το πραξικόπημα(αν γίνει), αν το πραξικόπημα αποτύχει τότε ο Ερντογάν θα επιδιώξει διπλή νίκη και στο εσωτερικό της χώρας του αλλά και στα στενά όρια του Αιγαίου που περιβάλει την Τουρκία.

Είναι γνωστό εδώ και πολλούς μήνες ότι στη Τουρκία επικρατεί ένας περίεργος εμφύλιος που μέχρι στιγμής ακουμπά μόνο σε πολιτικά - στρατιωτικά πρόσωπα και δεν έχει περάσει με την ένταση που ίσως κάποιοι επιθυμούν στην κοινωνία. Η προσπάθεια να γίνει το Πάρκο Γκεζί τόπος διαμαρτυρίας.. δεν καρποφόρησε αφού η αντίδραση του Ερντογάν ήταν σχεδόν στα όρια του Στρατιωτικού νόμου.. η σφοδρότητα με την όποια ο Σουλτάνος αντιμετώπισε τη κρίση στο Πάρκο της Πόλης.. έστειλε μηνύματα προς κάθε αποδέκτη, ότι αν τολμήσουν να τον ανατρέψουν τότε το σοκ θα είναι τεράστιο και θα διαπεράσει την κοινωνία από άκρη σε άκρη.

Οι Ελληνικές μυστικές Υπηρεσίες έχουν λάβει τα μηνύματα που εξάγονται από τη πολιτική διαμάχη που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Τουρκία και έχουν πάρει τα μέτρα τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Ελλάδα και η Στρατιωτική της Ηγεσία.. έχουν εκτελέσει την άσκηση Πυρπολητής 11 φορές μέσα στο έτος που διανύουμε! 11 φορές με διαφορετικά σχέδια να εκτελούνται από επίλεκτες μονάδες των ειδικών δυνάμεων αλλά και με τη πολύτιμη βοήθεια και των υπολοίπων κλάδων των Ε.Δ.! Οι ασκήσεις Ταχείας αντίδρασης αποσκοπούν στη μείωση των χρόνων αντίδρασης(όσον αφορά προετοιμασία κτλ..) των δυνάμεων και ταυτόχρονα την έγκαιρη και ασφαλή τους μετάβαση στο σημείο της κρίσης. Σε όλα τα σενάρια αν τα δείτε ένα προς ένα.. έχουμε μεταφορά επίλεκτων δυνάμεων με τη χρήση αερομεταφερόμενων μέσων και υλικού. Πρόσφατα μάλιστα ολοκληρώθηκε άσκηση από τις Ε.Δ. που είχε να κάνει με την μεταφορά νοσοκομειακής μονάδας σε εμπόλεμη ζώνη. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία και δεν γίνονται για να ξοδεύει το κράτος και οι Ε.Δ. κονδύλια και υλικά, όλες αυτές οι προετοιμασίες έχουν να κάνουν με τη κατάσταση που ίσως διαμορφωθεί στη Τουρκία τις προσεχείς εβδομάδες..

Η Τουρκία έχει ήδη μπει σε καθεστώς αποσταθεροποίησης... το πραξικόπημα έρχεται! Εμείς είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε τυχόν προβοκάτσιες στο Αιγαίο; Θα δείξει.. και γράφω "θα δείξει" γιατί ναι μεν οι Ε.Δ. δεν θα παραδώσουν χιλιοστό από την Ελληνική γη.. αλλά δεν είμαι το ίδιο σίγουρος και για τους πολιτικούς μας.

Η Τουρκία θα πονέσει πολύ τις επόμενες εβδομάδες..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.