Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι αγόρασαν τελικά τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Το συμβούλιο ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, καθώς υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους 400 εκατ. Ευρώ. Η εταιρία θα λάβει το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τίμημα περιλαμβάνονται και περίπου 55 εκατ. ευρώ που είναι οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας που έχει τον Αστέρα.

Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP είναι επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η αραβικών συμφερόντων AGC Jermyn Street IV. Η εταιρία υποστηρίζεται από έξι επενδυτικά σχήματα και με μειοψηφικό πακέτο συμμετέχει και ο τουρκικός όμιλος Dogus. Επίσης, ο Kuwait Investment Fund και το Abu Dhabi Investment Fund. Επικεφαλής της AGC είναι ένα πρώην στέλεχος της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Κουβέιτ, ο Walid Abu-Suud. Εχει κάνει σπουδές οικονομικών στο Χάρβαρντ και επί χρόνια στο Κουβέιτ διαχειρίστηκε κεφάλαια ύψους 14 δισ. δολαρίων της Kuwait Petroleum Corporation - KPC. Εργάστηκε επίσης στην JP Morgan. Η AGC διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. Ευρώ ενώ έγινε γνωστή όταν εξαγόρασε αντί 625 εκατ. Ευρώ από την κρατική ρωσική ενεργειακή εταιρεία «Inter RAO» το μερίδιό της στην Enel OGK. Εχει γραφεία επίσης στη Βηρυτό και το Ντουμπάι.

Ποιο το μέλλον του Αστέρα

Στο σχέδιο των επενδυτών προβλέπεται τη μετατροπή δύο ξενοδοχειακών μονάδων (Arion Hotel και Westin Hotel όπως μετονομάστηκε) σε ξενοδοχεία έξι αστέρων και την κατεδάφιση του ξενοδοχείου Aphrodite Hotel. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή 15 έως 20 υπερπολυτελών κατοικιών που προορίζονται για δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. Οι Άραβες επενδυτές έχουν ήδη συμφωνήσει τη διάθεση των συγκεκριμένων κατοικιών σε φίλους, γνωστούς ή ενδιαφερόμενους που έχουν γνώση των σχεδίων της AGC. H αξία δε των κατοικιών αυτών μπορεί να ανέλθει από 30 έως 50 εκατ. Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.