Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πίσω από τα σίδερα οι τέσσερις για το φόνο του Άντη



Η τελευταία πράξη ενός δράματος που συγκλόνισε το Παγκύπριο γράφηκε σήμερα στο Κακουργιοδικείο της Λευκωσίας.

Αποδόθηκε δικαιοσύνη στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή. Η απόφαση του Κακουργιοδικείου 380 σελίδων, ήταν ομόφωνη – Ισόβια Κάθειρξη - και την ανέγνωσε ο Δικαστής Νικόλας Σάντης.

Δικαστής - Νικόλαος Σάντης: 'Ενοχοι οι κατηγορούμενοι"

"Οι κατηγορούμενοι, Ανδρέας Γρηγορίου, Τάσος Κρασοπούλης, Ελενα Σκορδέλη και Γρηγόρης Ξενοφώντος κρίνονται ένοχοι στις κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου και φόνο εκ προμελέτης. Το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη των κατηγορουμένων σε ισόβια κάθειρξη", είπε ο Νικόλαος Σάντης.

Η καταδικαστική απόφαση στηρίχθηκε στη μαρτυρία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χ''Γεωργίου ο οποίος κρίθηκε αξιόπιστος.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε, ότι η μαρτυρία του Χ''Γεωργίου, θεωρείται αξιόπιστη, αφού ο Φάνος απαντούσε με υποδειγματική σταθερότητα σε κάθε ερώτηση που του υποβλήθηκε με τρόπο που έδειχνε ότι έλεγε την αλήθεια.

Δικαστής - Νικόλαος Σάντης : "Είπε την αλήθεια ο Χ"Γεωργίου"

"Το δικαστήριο δεν εντόπισε κάτι στη μαρτυρία του Χ''Γεωργίου που να παραπέμπει σε αλλότρια κίνητρα. Οι τοποθετήσεις του δεν ήταν μόνο αληθείς, αλλά εκπηγάζουν από τη θέλησή του να πει όλη την αλήθεια στους ανακριτές".

Το δικαστήριο, ανέφερε ο Νικόλας Σάντης, διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο Χ΄΄Γεωργίου προέβη σε ομολογία, επιβαρύνοντας τον εαυτό του, ενώ έτυχε προηγουμένως νομικής συμβουλής. Συνεχίζοντας την αιτιολόγηση της απόφασης ο δικαστής ανέφερε ότι :"Η μη ανεύρεση του φονικού όπλου δεν μπορούσε να τεθεί τροχοπέδη στην απόδειξη της υπόθεσης".

Το δικαστήριο, σημείωσε, έκρινε αναξιόπιστους τους κατηγορούμενους και αξιόπιστη τη μαρτυρία που πρόσφερε η κατηγορούσα αρχή.

Το ανακριτικό έργο

Το ανακριτικό έργο ήταν άρτιο και δεν παρατηρήθηκε καθυστέρηση στη διεκπεραίωσή του. Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου διήρκεσε περίπου τρία χρόνια, με 11 χιλιάδες σελίδες πρακτικών και περίπου χίλια τεκμήρια. Ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατέθεσαν πέραν των 150 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης ενώ υπήρξαν και αρκετές άλλες που έγιναν παραδεκτές.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας

Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου λύτρωσε τους συγγενείς του θύματος, ενώ συγγενείς των κατηγορουμένων ξέσπασαν σε κλάματα εκτοξεύοντας απειλές υβρίζοντας τους δικαστές και προπηλακίζοντας δημοσιογράφους.

Την απόφαση για την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων, ακολούθησε μεγάλη ένταση και επεισόδια, με συγγενείς των αδελφών Κρασοπούλη – Σκορδέλη να επιτίθενται σε γυναίκα δημοσιογράφο. Το επεισόδιο έληξε μετά από επέμβαση μελών της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, λόγω των εντάσεων και του αδιαχώρητου που δημιουργήθηκε εντός της αίθουσας, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους, συμπεριλαμβανομένων και δημοσιογράφων φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας στο περίβολο της αίθουσας, απο νωρίς το πρωί, ενώ πλήθος κόσμου βρισκόταν έξω απο την αίθουσα του δικαστηρίου. Έξω από το δικαστήριο μαζεύτηκαν και συγγενείς των κατηγορουμένων, οι οποίοι λογομάχησαν με την Αστυνομία όταν δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Εκκενώθηκε ο δεύτερος όροφος του κτηρίου, ενώ η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου γινόταν σταδιακά. Λόγω του αυξημένου αριθμού προσώπων που ήθελαν να εισέλθουν στην αίθουσα να για παρακολουθήσουν τη διαδικασία, υπήρξαν και δημοσιογράφοι, οι οποίοι έμειναν εκτός.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/50352#sthash.EH6Vcq9q.dpuf



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.