Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ S-300 νοτίως Πάφου και Λεμεσού

Με βολές πυραύλων, και πιο συγκεκριμένα αντιαεροπορικών S-300, θα ασκηθούν επί δεκαημέρου στα ανοικτά της Κύπρου δυνάμεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και αεροπορία. Σχετική οδηγία «ΝΟΤΑΜ» που έχει εκδοθεί δεσμεύει συγκεκριμένες περιοχές στον εναέριο χώρο (έχουν ενημερωθεί σχετικώς αεροπορικές εταιρείες λόγω των βολών με πυραύλους) της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και συγκεκριμένες συντεταγμένες της κυπριακής ΑΟΖ (στα διεθνή ύδατα). 

Σύμφωνα λοιπόν με τη «ΝΟΤΑΜ» η άσκηση αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 2 η ώρα αύριο το μεσημέρι (20 Ιανουαρίου) μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου η ώρα 8 το βράδυ (καθημερινά οι ώρες άσκησης είναι από τις 2 μέχρι τις 8). Στη «ΝΟΤΑΜ» αναφέρονται οι συντεταγμένες της αεροναυτικής άσκησης η οποία θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά της Πάφου και θα φθάσει στα νότια της Λεμεσού (τέσσερις περιοχές, η μία εξ αυτών κοντά στο οικόπεδο 12). 

Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι η άσκηση αυτή δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, σημειώνοντας ότι και στο πρόσφατο παρελθόν η Ρωσία (όπως και άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ) ζήτησε και έλαβε σχετική άδεια από την Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ρωσική άσκηση πραγματοποιείται από δυνάμεις (τρία πολεμικά πλοία) η κάθοδος των οποίων έχει συνδεθεί με την κρίση στη Συρία.


Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»



19/01/2013 - 11:09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.