Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η Αττική γη δέχθηκε το άξιο τέκνο της, Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή.



Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Νικόλαος Ντερτιλής τη νεκρώσιμο ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος δήλωσε στον επικήδειο ότι: «Ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω».

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Θ. Θεοφιλογιαννάκος(ΕΑΤ -ΕΣΑ), χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος». Επικήδειο εκφώνησε και ο εκδότης της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι « έφυγε ένας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος.



Στην κηδεία του Ν. Ντερτιλή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών την περασμένη Δευτέρα, η Χρυσή Αυγή έδωσε σύσσωμη το «παρών». Μεταξύ των βουλευτών του κόμματος που παραβρέθηκαν στο Α` Νεκροταφείο ήταν οι Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος και Ηλίας Κασιδιάρης. Επίσης παρέστησαν ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Ακολούθησε ομοβροντία τουλάχιστον 30 πυροβολισμών για το Στρατηγό Ντερτιλή. Ανάμεσα στα στεφάνια ήταν και αυτά του Στυλιανού Παττακού, της Δέσποινας Παπαδοπούλου, της Χαρίκλεια Μακαρέζου κ.α








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.