Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κατάντησε ψιλικατζής ο Σαμαράς... αστεία συμφωνία με το Κατάρ.

Το Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα, την πρώτη ημέρα επίσκεψης του Α.Σαμαρά στην χώρα του Κόλπου, ότι θα επενδύσει κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ σε ελληνικές εταιρείες, τα οποία θα χρησιμεύσουν για την ανάκαμψη της Ελλάδας από την κρίση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία επετεύχθη κατόπιν συνομιλιών με τον Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πανο Παναγιωτόπουλο και τον υπουργό Ανάπτυξης, καθώς και μία ομάδα επιχειρηματιών.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Hamad binJassim al-Thani, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η χώρα είναι έτοιμη να τοποθετήσει ένα δισ. ευρώ σε ένα ταμείο που θα επενδύει σε ελληνικές μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με την προϋπόθεση όμως ότι και η Ελλάδα θα τοποθετήσει ανάλογου ύψους ποσό στο ταμείο.

Δήλωσε επίσης ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί χρονοδιάγραμμα, αλλά το Κατάρ θα στείλει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου με τις ελληνικές αρχές.
___________

Σας τα έχω πει για το Σαμαρά... τα γράφω από την ημέρα που πήρε με πραξικόπημα τη προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας.

Προσέξτε τη συμφωνία έκλεισε ο ογκόλιθος που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς... να βάλει ένα δις ευρώ το Κατάρ σε ειδικό λογαριασμό για χρηματοδότηση Ελληνικών εταιριών, αλλά να βάλει και άλλο ένα η Ελλάδα!!! Για να γελάμε μέχρι το 2023...

Μόνο το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που τρέχει τώρα για 550 διαφορετικά επαγγέλματα στη χώρας μας ανέρχεται στα 550 εκατ, ευρώ.. υπάρχει επίσης πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες με ταμείο για επενδύσεις μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, και θα ανοίξει λένε πληροφορίες και πρόγραμμα για επενδύσεις από νέους επιχειρηματίες στο τέλος του χρόνου, αν και πληροφορίες από τα Υπουργεία λένε ότι μάλλον θα επισπευσθεί το πρόγραμμα για πριν το καλοκαίρι. Αλλά όλα αυτά κύριοι είναι λεφτά που έρχονται από την Ευρώπη... δεν είναι δικά μας! 

Θα μας απαντήσει λοιπόν ο ογκόλιθος της πολιτικής που θα βρει 1 δις ευρώ για να βάλει στον ειδικό λογαριασμό; Όταν η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μερικά εκατομμύρια(κάπου στα 15 εκατ ευρώ) για να φέρει τα άρματα μάχης M1 Abrams!!!

Αστειότητες... ήταν όλη η επίσκεψη του Σαμαρά στο Κατάρ, μέγα φιάσκο του "μακεδονομάχου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.