Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΚΕΛ: Βάναυση πρόκληση η απόδοση τιμών στον Γρίβα από τον ΔΗΣΥ

ΑΚΕΛ: Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΔΗΣΥ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ


Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει ως πρόκληση «με βάναυσο τρόπο» των αισθημάτων του δημοκρατικών πολιτών του τόπου, «μέσα από την απόδοση τιμών στον ολετήρα της Κύπρου Γεώργιο Γρίβα», από το ΔΗΣΥ διά του στελέχους του Δημήτρη Ταλιαδώρου και στην παρουσία μεγάλου αριθμού άλλων στελεχών του κόμματος.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης αναφέρει ότι «ο κ. Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ και ακροδεξιά οργανωμένα σύνολα επιμένουν να υμνούν τον ιδρυτή και αρχηγό της ΕΟΚΑ Β’ Γεώργιο Γρίβα, υμνώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη φασιστική, μισαλλόδοξη, πραξικοπηματική δράση του».

«Η προκλητική στάση τους, προσθέτει ο Γ. Λουκαίδης, συνεχίζει να συντηρεί το διχασμό ανάμεσα στο λαό μας σε μια περίοδο που η ενότητα είναι περισσότερο από αναγκαία».

Γενικότερα, ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης εμμένουν στην προσπάθεια παραχάραξης της πρόσφατης ιστορίας του τόπου μας, καταψηφίζοντας το κοινοβουλευτικό πόρισμα για το φάκελο της Κύπρου, «αποδίδοντας τιμές στον οκταήμερο πρόεδρο της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Νίκο Σαμψών και στους επιτιθέμενους κατά προεδρικού καταδρομείς και «αποκαθιστώντας» τους 62 συμμετέχοντες στο πραξικόπημα».

«Την ώρα που σε μια σειρά από άλλες χώρες καταζητούνται, δικάζονται και καταδικάζονται, ακόμη και υπερήλικες, για τη φασιστική δράση τους και τα εγκλήματα που προκάλεσαν ή διέπραξαν, στην Κύπρο δεν έχει γίνει καν οποιαδήποτε παραδοχή λάθους για την εγκληματική δράση της ΕΟΚΑ Β’ και του αρχηγού της Γρίβα».

Αντίθετα, είπε, αντί μεταμέλειας, ο ΔΗΣΥ έδωσε πολιτική στέγη στους πραξικοπηματίες και μέχρι αυτή την ώρα επιχειρεί να παράσχει με κάθε τρόπο συγκάλυψη και να πετύχει τη δικαίωση του εγκλήματος και των πρωταγωνιστών του, προσθέτοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης, όντας ο ίδιος συνήγορος ΕΟΚΑΒητατζήδων, πρωταγωνιστεί σταθερά στην προσπάθεια συγκάλυψης και δικαίωσης του ειδεχθέστερου εγκλήματος που υπήρξε στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας.

«Δεν αναμένουμε σ’ αυτή την περίπτωση άλλο ένα mea culpa από τον κ. Αναστασιάδη, αφού όλα τα υπόλοιπα mea culpa ήσαν ανειλικρινή και υποκριτικά και έγιναν για ψηφοθηρικούς λόγους», είπε. Σε αυτή την περίπτωση, κατέληξε, δεν εξυπηρετείται ο στόχος της ψηφοθηρίας, απλώς γιατί ο κ. Αναστασιάδης και η παράταξη του συνεχίζουν να αγκαλιάζουν πολιτικά και εκλογικά ένα μεγάλο κομμάτι της ακροδεξιάς.

__________

To ΑΚΕΛ όταν θα έχει να καταθέσει κάτι αξιόλογο ας μας ενημερώσει... η ιστορία έγραψε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.