Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Παραχωρήθηκε σε Αμερικανούς η Κασσιόπη της Κέρκυρας

Την παραχώρηση της έκτασης των 500 στρεμμάτων στην Κασσιόπη Κέρκυρας στην αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία NCH Capital -που ήταν και η μοναδική που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον- ενέκρινε την Πέμπτη η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για την τρίτη αποκρατικοποίηση, μετά την πώληση του IBC και των Κρατικών Λαχείων.

Το εφάπαξ τίμημα που θα καταβάλει η εταιρεία θα είναι 23 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται και υπερτίμημα 2,3 εκατ. ευρώ μετά από 6 χρόνια υπό την προϋπόθεση της βελτίωσης των ρυθμών ανάπτυξης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του Ταμείου, το ύψος της επένδυσης θα φτάσει συνολικά τα 100 εκατ. ευρώ.

Η έκταση που παραχωρείται στην αμερικανική εταιρεία φτάνει τα 490 στρέμματα εκ των οποίων το 50% καλύπτεται από δασική έκταση, υπάρχει μια φυσική λίμνη και ακτογραμμή 725 μέτρων.

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο στην Κασσιόπη αναμένεται να χτιστούν παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής.

Το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ έδωσε την Πέμπτη το "πράσινο φως" και για τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα για την αξιοποίηση έκτασης 210 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, συμπεριλαμβανομένου ενός κάμπινγκ αλλά και ενός ξενοδοχείου Ξενία.

Την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας κήρυξε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου και για τον Οργανισμό Διεξαγωγής Αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος, ενώ αποσφραγίστηκαν και εγκρίθηκαν τα ελάχιστα τιμήματα για την πώληση 6 προξενικών κατοικιών σε Λονδίνο, Βρυξέλλες, Λευκωσία, Βελιγράδι, Λουμπλιάνα και Τασκένδη.

Προς πώληση πηγαίνουν και 5 μικρά ακίνητα, χώροι εξυπηρέτησης κατά μήκος της Αττικής Οδού.

Την ίδια ώρα, προχωρούν οι διαδικασιες για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας καθώς ξεκίνησε η σύνταξη και η επικαιροποίηση των masterplan των 57 μεγάλων λιμένων, χερσαίοι χώροι ή δραστηριότητες των οποίων θα παραχωρηθούν σε επενδυτές.

Το επόμενο πακέτο που θα κληθεί να εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου στις ερχόμενες συνεδριάσεις θα περιλαμβάνει πάνω από 200 ακίνητα προς αξιοποίηση, μεταξύ αυτών το χιονοδρομικό κέντρο στο Καιμακτσαλάν, έκταση στη Βεγορίτιδα, ξενοδοχεία Ξενία σε Σκιάθο, Άνδρο και Τσαγκαράδα και παραθαλάσσια ακίνητα σε Σιθωνία και Ερμιόνη.

http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.