Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αγορά υπερσύγχρονης κορβέτας από τη Κυπριακή Δημοκρατία



Δύο υπερσύγχρονα πλοία που θα είναι επιφορτισμένα με την προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ αναμένεται ν' αγοράσει σύντομα η Κυπριακή Δημοκρατία.

Πολύ κοντά σε συμφωνία για απόκτηση δύο υπερσύγχρονων πλοίων και συγκεκριμένα μίας κορβέτας τύπου στέλθ, πλοίου δηλαδή που δεν εντοπίζεται από ραντάρ καθώς και ενός άλλου βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Σίγμα, δεν αποκλείεται ένα από τα δύο πλοία τα οποία θα είναι επιφορτισμένα με την επιτήρηση και προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ να είναι παρόμοιο με αυτό που προωθούν οι Γάλλοι και στις 24 του μηνός θα ελλιμενίζεται στο Λιμάνι Λεμεσού.

Πρόκειται για τη Γαλλική κορβέτα L'Adroit, περιπολικό ανοιχτής πλεύσεως του γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Είναι πλοίο νέας γενιάς και μπορεί να μεταφέρει όλο τον εξοπλισμό πρόληψης και δράσης που είναι απαραίτητος στις αποστολές επίβλεψης και της ναυτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Άμυνας έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό αμυντικής θωράκισης κονδύλι για αγορά θαλάσσιων μέσων στη βάση του εξοπλιστικού προγράμματος.

http://www.sigmalive.com/news/local/26401

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.