Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Νέο βιβλίο ιστορίας για την ΣΤ Δημοτικού, αντικαθιστά το βιβλίο ιστορίας της Ρεπούση

Νέο βιβλίο ιστορίας θα διδάσκεται πλέον στους μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού στη θέση του βιβλίου της Μαρίας Ρεπούση που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου και που τελικά είχε αποσυρθεί.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου, από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διδαχθεί στη ΣΤ' Δημοτικού το νέο βιβλίο με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Κολιόπουλου, Ιάκωβου Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαράλαμπου Μηνάογλου και Αθανασίου Καλλιανιώτη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής και την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή του σε σχολεία, το νέο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού πήρε την έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, πριν αυτό καταργηθεί, το οποίο εισηγήθηκε την εκτύπωση και την αποστολή του στα δημοτικά σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.