Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Εκλογές 2012 - Ειδήσεις 19/04

Σχεδόν κάθε μέρα θα υπάρχουν στο ellada-kupros μια ή και περισσότερες αναρτήσεις που θα σας παρουσιάζω συνοπτικά τις σημαντικότερες ειδήσεις από την προεκλογική εκστρατεία όλων των κομμάτων, από τα μικρότερα κόμματα μέχρι τα μεγαλύτερα.
___________

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ο Νίκος Μαρκάτος

Ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος κατεβαίνει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α' Αθηνών.(Πρώην ΠΑΣΟΚ)

Στη Δράση ο Βερέμης
Υποψήφιος με τη Δράση του Στέφανου Μάνου στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών θα είναι ο  καθηγητής Θάνος Βερέμης.(Πρώην ΠΑΣΟΚ)

Δωρεάν τηλεοπτικός χρόνος στα κόμματα
Ο διατιθέμενος χρόνος αντιστοιχεί σε 6.250.000 ευρώ και ειδικότερα τα 6.000.000 ευρώ είναι για χρόνο σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και 250.000 ευρώ σε παρόχους συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Λιγότερο ραδιοτηλεοπτικό χρόνο θα έχουν τελικώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε σχέση με τις εκλογές του 2009, προκειμένου να διατεθεί επαρκής χρόνος και στα μικρότερα κόμματα, τα οποία έχουν αυξηθεί σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής.

Έτσι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα λάβουν το 66,66% του συνολικά δωρεάν ραδιοτηλεοπτικού χρόνου (από 33,33% σε κάθε κόμμα), σε αντίθεση με το 75% του χρόνου που τους είχε διατεθεί το 2009. Από τον υπόλοιπο χρόνο το 8,4% θα πάει στο ΚΚΕ, το 6,27% στο ΛΑΟΣ, το 5,12% στο ΣΥΡΙΖΑ, το 2,82% στους Οικολόγους-Πράσινους, από 3,35% στη Δημοκρατική Αριστερά και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, 2,68% στην Κοινωνική Συμφωνία και 1,34% στη Δημοκρατική Συμμαχία.


Εκτός από την Α΄Αθήνας, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος και στην Αχαΐα, 
έγινε γνωστό από κομματική πηγή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πολλές εισηγήσεις για να θέσει υποψηφιότητα στην Αχαΐα, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει δυναμική υπέρ του κόμματός του που θα μπορούσε να αυξηθεί με την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα.
Μέχρι την Κυριακή, εξάλλου, θα ανακοινωθούν όλοι οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ.


Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εκλογές 

Οι εκλογές του Μαΐου αναμφισβήτητα περιέχουν ένα θετικό δυναμικό στοιχείο και αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εργατικών λαϊκών φτωχών στρωμάτων έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα και με αυτό τον τρόπο προσδίδουν μια τέτοια δυναμική στις εκλογές. Ωστόσο επαγρυπνούμε και τους λέμε ότι δεν πρέπει να οπισθοχωρήσουν κάτω από οποιαδήποτε τρομοκρατικά εκβιαστικά διλήμματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους.

Ταυτόχρονα προειδοποιούμε ότι οι εκλογές μπορεί να ωθήσουν σε θετικές εξελίξεις μετεκλογικά προς όφελος του λαού, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να οδηγήσουν σε ένα νέο χαντάκωμα του λαού. Κι αυτό θα γίνει αν εργατικά φτωχά λαϊκά στρώματα παραπλανηθούν κάτω απ' την πολυχρωμία που υπάρχει στο λεγόμενο, ψευδεπίγραφο για μας, μέτωπο των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Γιατί οι δυνάμεις αυτές με τις όποιες διαφορές έχουν μεταξύ τους, τελικά δεν είναι δυνάμεις που αντιπαλεύουν το σύστημα και γι' αυτό προτάσσουν το μνημόνιο, είναι δυνάμεις που 100% κινούνται μέσα στο σύστημα. 

Διαβάστε τη συνέχεια της ανακοίνωσης του ΚΚΕ, ΕΔΩ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Συγκέντρωση υποψηφίων μελών και φίλων στις 21/04/2012

Τo Σάββατο 21 Απριλίου 2012 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα των εκδόσεων «ΥΠΑΚΟΗ», Μαυρομιχάλη 96, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί προεκλογική συνάντηση μελών και φίλων της Παρατάξεως. Η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη και ιδίως των υποψηφίων της Παρατάξεως που έχουν την δυνατότητα να βρίσκονται στην Αθήνα κατά την ημερομηνία αυτή.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρωτοπόροι Αγωνιστές της Εθνικής Ιδέας όλοι όσοι μετέχουν στη μεγάλη πολιτική μάχη
Το Σάββατο 21 Απριλίου στο ξενοδοχείο Stanley στην Πλατεία Καραϊσκάκη και ώρα 7 μ.μ σας καλούμε στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Πλαισιωμένα με ανθρώπους καθαρούς, που δεν έχουν καμία σχέση με το καθεστώς της ρεμούλας και της διαπλοκής. Άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, επιστήμονες σαλπίζουν την ένωση του Ελληνικού Λαού ενάντια στην κλεπτοκρατία και την φαυλοκρατία, κάτω από την σημαία της Χρυσής Αυγής.
Σάββατο 21 Απριλίου – 19.00, ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, Ξενοδοχείο Stanley – Πλατεία Καραϊσκάκη


Όχι στον παλαιοκομματισμό στην πράξη

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ψηφοδελτίων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα δώσουν έναν αγώνα Εθνικό και Ιδεολογικό, χωρίς την ελαχίστη προσωπική φιλοδοξία. Ο Αγώνας δίδεται για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και όχι για αξιώματα και θέσεις μέσα σε ένα αμαρτωλό καθεστώς. Ο Αγώνας είναι για Ελλάδα και Ιδανικά, για Πίστη και Ιστορία.
Ο οποιoσδήποτε παλαιοκομματικού τύπου προσωπικός ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων θα παταχθεί αμείλικτα. Απαγορεύονται προσωπικά φυλλάδια και αφίσες υποψηφίων. Όλοι στρατιώτες της Ιδέας και τίποτε άλλο.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε απέναντί μας συνασπισμένες εναντίον μας όλες τις δυνάμεις ενός διεφθαρμένου καθεστώτος, το οποίο είναι απόλυτα ένοχο όχι μόνο για την οικονομική χρεωκοπία, αλλά και την πολιτική και πολιτιστική χρεωκοπία του Λαού μας. Είναι απόλυτα ένοχο για την εκχώριση της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό το καθεστώς πολεμούμε και η πορεία μας προς τον Λαό έχει σκοπό πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα την εθνική ελευθερία.



ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων ξεκινάει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο από την Κόρινθο την Παρασκευή. Στις 10:30 θα μιλήσει στη Συνέντευξη τύπου...
που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί στις 11:30 τους Αγίους Θεοδώρους και θα συζητήσει με τους κατοίκους για τη ρύπανση στο Σουσάκι και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια. Στις 17:00 θα συνομιλήσει με μέλη και φίλους των Οικολόγων Πράσινων στο ξενοδοχείο ΕΦΥΡΑ και στις 19:00 θα περιοδεύσει στην πόλη της Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.