Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ένας Επιτάφιος...κέντημα


Του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής, στην Πτολεμαΐδα
Κάθε χρόνο οι ιεροί Ναοί προσπαθούν να στολίσουν όσο πιο όμορφα και με μυρωδάτα άνθη της άνοιξης τους Επιταφίους, θέλοντας να τιμήσουν τον λυτρωτή Χριστό που έπαθε για την σωτηρίου του Ανθρώπου. Τα λευκά, τα κόκκινα και τα μωβ λουλούδια συνήθως κυριαρχούν αποτυπώνοντας τον χρωματισμό της ψυχικής διάθεσης των πιστών.

Ωστόσο δεν θα ήταν δυνατόν να μην κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε έναν Επιτάφιο που ο στολισμός του θυμίζει ένα κέντημα ή ένα ψηφιδωτό από άνθη. Πρόκειται για τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής, στην Πτολεμαΐδα, στον στολισμό του οποίου συμμετέχουν πολλές εθελόντριες και μικρά παιδιά υπό καθοδήγηση του Βασίλη Κοστερίδη. Οι εθελόντριες κεντούν κυριολεκτικά τις παραστάσεις που τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του κουβουκλίου και γύρω τους «κεντούν» τα λευκά λουλούδια δημιουργώντας ένα έργο τέχνης.

Την όλη προσπάθεια επιβλέπει πάντοτε με πατρικό ενδιαφέρον ο εφημέριος του Ναού π.Αθανάσιος Καμπούρης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πραγματοποίηση του στολισμού όλο και περισσότεροι ενορίτες εκφράζουν την επιθυμία τους να βοηθήσουν.

Συγχαρητήρια σε όλους. Χρόνια Πολλά. Και του χρόνου με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.