Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 - Ειδήσεις 20/04

Παραίτηση Συμπιλίδη

Η δήλωση του κ. Συμπιλίδη:

«Μπροστά στη δύσκολη μάχη της 6ης Μαΐου, όλα ταπροσωπικά παραμερίζονται.Σημασία έχει μόνον η νίκη της Παράταξης. Που μας χρειάζεται όλους.

Πολύ περισσότερο που δίνουμε τη μάχη για το μέλλον.Το παρελθόν δεν μπορεί πια να μας χωρίζει…

Πρόθεσή μου είναι να προσθέσω, όχι να αφαιρέσω.Άλλωστε και στο παρελθόν, προσπάθειες σπίλωσής μου έπεσαν στο κενό και με δικαστικές αποφάσεις.Όμως, για να μπει ένα οριστικό τέλος σε όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται, παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου στο Κιλκίς, παραμένοντας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, με ανακοίνωσή του τόνισε: «Τιμώ την κίνηση του Γιώργου Συμπιλίδη, που δείχνει πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητα για τη νίκη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα».

Ψηφοδελτίο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς
1) Λυκούδης Σπύρος: νομικός, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ.

2) Παπαϊωάννου Κωστής: εκπαιδευτικός, πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

3) Δεμερτζής Νίκος: Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

4) Κοταμανίδου Εύα: ηθοποιός.

5) Παναγιωτόπουλος Δημήτρης: αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Αντιπρόεδρος Παν/μίου Στερεάς Ελλάδας.

6) Διαμαντάκου Πόπη: δημοσιογράφος.

7) Μπέζος Γιάννης: ηθοποιός.

8) Γκόρου Αθηνά: δημοσιογράφος.

9) Πολυκανδριώτη Ράνια: φιλόλογος – ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

10) Παπαθανασίου Σάκης: οικονομολόγος, επιχειρηματίας.

11) Παπαθεοδώρου Γιάννης: επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

12) Λιβαδάς Σταύρος: μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ πήρε ξεκάθαρη θέση στη διακομματική επιτροπή υπέρ της μείωσης της κρατικής επιδότησης προς τα κόμματα για τις εκλογές, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό, ζητώντας ταυτόχρονα η όποια κρατική επιδότηση να είναι ίση για όλα τα κόμματα και να καταργηθεί η αγορά τηλεοπτικού χρόνου στα κανάλια.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διακομματική επιτροπή σε πρόταση εκπροσώπου κόμματος (που με βάση το νόμο δεν δικαιούται ουσιαστική επιδότηση) να υπάρξει μείωση της κρατικής δαπάνης, έκαναν την εξής τοποθέτηση:

«Το ΚΚΕ αν και χρειάζεται περισσότερο από τα άλλα κόμματα την κρατική επιδότηση για να ανταπεξέλθει στο μεγάλο κόστος της εκλογικής μάχης δεν έχει καμία αντίρρηση για λόγους αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο λαό να υπάρξει δραστική μείωση της προβλεπόμενης κρατικής δαπάνης και 10 και 25%. Η όποια κρατική επιδότηση καταληχθεί να μοιραστεί ίσα στα κόμματα, γιατί έχουν όλα τις ίδιες ανάγκες. Και ακόμα ζητάμε να καταργηθεί η δαπάνη που προβλέπεται για τα κανάλια εξ' ονόματος των κομμάτων».

Αυτή η πρόταση του ΚΚΕ συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

H TEΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MRB ΓΙΑ ΤΟ REAL.GR ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Tουλάχιστον 8 κόμματα θα μετέχουν στην νέα βουλή ενώ ακόμη τρία «παλεύουν» για την είσοδο τους 16 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB που βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς...
από αύριο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά φτάνοντας συνολικά το 32,6%. Τα κόμματα της Αριστεράς εμφανίζονται ενισχυμένα και ιδιαιτέρως ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Σε άνοδο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ σε μία ακόμα μέτρηση η «Χρυσή Αυγή» δείχνει ότι θα μπει στο κοινοβούλιο. Μάχη δίνουν δύο κόμματα ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία αν και στο όριο βρίσκονται και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της MRB κερδισμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε τα ποσοστά του κατά 1,7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι ανέβηκαν μία ποσοστιαία μονάδα.



'Ενα σχόλιο για τη δημοσκόπηση...προσέξτε τις χαμηλότερες και τις υψηλότερες τιμές που δίνουν σε κάθε κόμμα ξεχωριστά, η Χρυσή Αυγή το χαμηλότερο που έχει είναι 4.2% !!! Δηλαδή εντός Βουλής με 12 Βουλευτές το λιγότερο. Και το ΛΑΟΣ η χαμηλότερη εκτίμηση που του δίνει η δημοσκόπηση είναι 2%!! Όλα δείχνουν ότι θα είναι εκτός Βουλής...

Ψηφοδέλτιο επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στον Antenna, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα τεθεί ο Μανώλης Γλέζος, ενώ -όπως είπε- στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος έχασε την ακοή του όταν αστυνομικές έριξαν σε απόσταση αναπνοής από εκείνον μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, στη διάρκεια διαδήλωσης στις 15 Ιουνίου του 2011.

«Δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε λαϊκή και εθνική κυριαρχία στους δανειστές» δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, είπε ότι κανείς δεν ασχολείται ουσιαστικά με τη διαφαινόμενη είσοδο στη Βουλή της Χρυσής Αυγής, αλλά όλοι ψάχνουν να βρουν ευκαιρία να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για πρόκληση επεισοδίων.

Αναφερόμενος στο θέμα των παράνομων μεταναστών και στη λειτουργία του πρώτου κέντρου κράτησης, στην Αμυγδαλέζα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό απατεώνα». Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Χρυσής Αυγής για τις συντάξεις

Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα του συνταξιούχους!
Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ!

Σε μια ακόμη προεκλογική κοροϊδία, προχωρά η συγκυβέρνηση του Μνημονίου! Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η… μετάθεση κατά ένα μήνα της μείωσης των συντάξεων από την 1η Μαΐου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του δεύτερου Μνημονίου. Ως εκ τούτου, μειωμένες θα είναι οι συντάξεις του Ιουνίου και όχι αυτές του… προεκλογικού Μαΐου! Μάλιστα, οι περικοπές αυτές έχουν αναδρομική ισχύ, από την 1η Ιανουαρίου, και θα παρακρατηθούν σε οχτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις! Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η παράταση αποφασίστηκε όχι για προεκλογικού λόγους, αλλά μετά από αίτημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), που τάχα ζήτησε… περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εντάξει στο σύστημα όλες τις μειώσεις που δεν είναι οριζόντιες, αλλά διαφορετικές ανά κατηγορίες συνταξιούχων που ανήκουν σε διαφορετικά Ταμεία. Εδώ η μεθόδευση κάνει μπαμ! Το θέμα είναι το εξής: θα τσιμπήσουν οι συνταξιούχοι και θα ψηφίσουν αυτούς που έχουν προγραμματίσει να τους κόψουν κι άλλο τη συνταξούλα τους;

Τα νέα μέτρα θα είναι «η μεγάλη απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να μειωθεί το… έλλειμμα. «Η χώρα πρέπει να μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει», επισήμανε ο υπουργός. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο υπουργός σημείωσε πως «κανένας δεν μπορεί να δώσει καμία δέσμευση (σχετικά με τους μισθούς και τις συντάξεις), αλλά γιατί πραγματικά εκείνο που χρειάζεται να κάνουμε και πρέπει να επιμείνουμε είναι ότι η χώρα μας θα πρέπει να μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει». «Αν η χώρα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος, τότε “ναι”, η χώρα δεν έχει καμία υποχρέωση να προχωρήσει σε άλλες περικοπές που θα οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση τους μισθωτούς», πρόσθεσε. Επισήμανε ότι η χώρα συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών που πληρώνουν πολλά χρήματα για δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, αλλά δεν έχει ικανοποιημένους πολίτες, λέγοντας πως θα πρέπει να επαναξιολογηθούν δομές και υπηρεσίες, καθώς «ορισμένες δεν έπρεπε να υπάρχουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.