Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Νέα έκδοση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος και των εκδόσεων Πατάκη με τίτλο «Το Κυπριακό και το Διεθνές Σύστημα από το 1945 έως το 1974: Αναζητώντας Θέση στον Κόσμο». Πρόκειται για τα πρακτικά του ομότιτλου 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία τον Απρίλιο του 2011.

Επιμελητές της έκδοσης είναι οι πανεπιστημιακοί Πέτρος Παπαπολυβίου, Άγγελος Συρίγος και Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

Στην έκδοση, η οποία φιλοξενεί 32 επιστημονικά άρθρα 32 συγγραφέων διαφόρων ειδικοτήτων (ιστορικών, νομικών, πολιτικών επιστημόνων, διεθνολόγων), εξετάζονται οι διπλωματικές, πολιτικές και στρατιωτικές πτυχές του Κυπριακού από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974, καθώς επίσης και ζητήματα (και ελλείμματα) εθνικής και διεθνούς στρατηγικής, θέματα διεθνούς δικαίου, διεθνών σχέσεων, της ισορροπίας των δύο υπερδυνάμεων και του ρόλου των μικρών νέων κρατών, της λειτουργίας των διεθνών οργανισμών και της οργανικής αδυναμίας ουσιαστικής παρέμβασης τους υπέρ της ειρήνης.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς συλλογικούς τόμους για το Κυπριακό που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια και σε αυτόν δημοσιεύονται εργασίες, τόσο καταξιωμένων ακαδημαϊκών όσο και νεότερων μελετητών.

Κεντρική διάθεση στην Κύπρο: Βιβλιοπωλείο «Μετροπόλιταν» & Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Κεντρική διάθεση στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Εκδόσεις Πατάκη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 22445544.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.