Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

20 χρόνια για τον Άκη... (με κάτι λιγότερα από 4 έτη θα είναι έξω)

Ανακοινώθηκαν οι ποινές στη Δίκη για τις μίζες στο Υπουργείο Άμυνας επί εποχής Τσοχαζόπουλου. Λόγω του ότι ο Άκης είναι άνω των 70 ετών, δεν ισχύει η διάταξη για το 1/3 της συνολικής ποινής ως χρόνου φυλάκισης, αλλά πλέον είναι το 1/5... που σημαίνει ότι αντί για 7 έτη υποχρεωτικής φυλακίσεως, ο Άκης πάει στα 4 έτη!

Άκης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών


Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών

Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών

Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών. Είναι ο μοναδικός κατηγορημένος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό, συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας

Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών

Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών. Με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη

Βίκη Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών

Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών

Ταλίτα - Μαρία Τσεκούρα – Κάθειρξη 10 ετών

Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών

Νίκος Γεωργουλάκης - Κάθειρξη 10 ετών

Οράτιος Μελάς - Κάθειρξη 10 ετών

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης - Κάθειρξη 10 ετών

Τέλος, ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.

Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα έως την έφεση η ποινή που επιβλήθηκε στο Νίκο Ζήγρα και στην Αρετή Τσοχατζοπούλου με το αιτιολογικό ότι είναι μητέρα τριών παιδιών σε μονογονεϊκή οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.