Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Λιγότερα στρέμματα κάηκαν φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Λιγότερα ή περισσότερα το θέμα είναι ότι και ένα στρέμμα γης να καεί, είναι απώλεια! Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για να έχουμε να λέμε.

ή θα προστατέψουμε την ομορφιά του τόπου μας ή θα τη βλέπουμε να καίγεται. 

Σε αυτό το θέμα πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο εθελοντισμός.. αλλά δυστυχώς δεν είναι και πολύ διαδεδομένος στη χώρα μας.

__________

Στο μισό, σε σχέση με πέρυσι, μειώθηκαν οι καμένες εκτάσεις που άφησαν πίσω τους οι 4.248 πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο 2013, ανακοινώθηκε ότι οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο έκαψαν 233.929 στρέμματα.

Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι μειωμένος κατά 56,8% σε σχέση με τον μέσο όρο της αντίστοιχης χρονικής περιόδου των τελευταίων ετών.

Το φετινό καλοκαίρι δεν ευνοήθηκε από τις καιρικές συνθήκες, αφού επικράτησαν ισχυροί άνεμοι και ξηρασία με αποτέλεσμα τις 77 από τις 92 ημέρες ο κίνδυνος πυρκαγιάς να καταγράφεται «υψηλός» και «πολύ υψηλός».

Εξάλλου, αύξηση της τάξης του 108% σε σχέση με το 2012 παρουσίασαν οι συλλήψεις για εμπρησμό, οι οποίες έφτασαν τις 190.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.