Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Δικαστικό θρίλερ για τη Δρομολαξιά - Ανανεώθηκε η κράτηση Κιττή

Λάρνακα: Εκβιασμοί, μίζες, πιέσεις προς άτομα και επιταγές εκατονδάδων χιλιάδων ευρώ συνθέτουν το σκοτεινό σκηνικό στην υπόθεση της επένδυσης στη Δρομολαξιά. Στη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για τα δύο στελέχη του ΑΚΕΛ, Βενιζέλο Ζανέττο και Χρίστο Αλέκου καθώς και για τον επιχειρηματία Αντώνη Ιωακείμ, ακούστηκαν πράματα και θάματα από τον εξεταστή της υπόθεσης.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφέρθηκε ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ακολουθούσαν περίεργες «διαδρομές» μέσα από την Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα προς εξόφληση χρεών τόσο της Αλκής, όσο και μελών της Επαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης των τριών συνεχίζεται από τις 10 το πρωί.

*Για την υπόθεση λήφθηκαν μέχρι στιγμής 194 καταθέσεις, ενώ έπονται άλλες 56, αναφέρθηκε στο Δικαστήριο. Αναμένονται επίσης αποτελέσματα από τις έρευνες σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα. 

*Σύμφωνα με την συμπληρωματική κατάθεση του Λίλλη οι τρεις ύποπτοι με αντάλλαγμα τη βοήθεια που θα του παρείχαν για την επένδυση στη Δρομολαξιά, τον εκβίαζαν και του αποσπούσαν κατά διαστήματα μεγάλα ποσά.

Του ασκούσαν επίσης συνεχείς πιέσεις. Ανάμεσα στα ποσά που διακινήθηκαν είναι: 

- €30.000 εισφορά Λίλλη στο ΑΚΕΛ Λάρνακας 
- €350.000 εξόφληση δανείων πρώην προέδρου Αλκής και μέλους της Επ.ΑΚΕΛ 
- €25.000 εξόφληση δανείων πρώην προέδρου Αλκής και μέλους της Επ.ΑΚΕΛ
- €30.000 εξόφληση δανείων παραγόντων της Αλκής 
- €5000 Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας 
- €200000 Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας 
- €34.000 Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας 

Να σημειωθεί ότι από τις τρεις τελευταίες επιταγές προς την Επαρχ.Επ.ΑΚΕΛ Λάρνακας, αρκετά από τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για εξόφληση χρεών της Αλκής και υποθηκών σε τραπεζες μελών της Επιτροπής για χρέη της Αλκής

*Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο εξεταστής της υπόθεσης, προκύπτει ότι είχε συσταθεί επιτροπή που θα αναλάμβανε την εξόφληση χρεών της Αλκής. Στην επιτροπή μετείχαν στελέχη της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λάρνακας.

*Κατά την διάρκεια της εξέτασης προέκυψαν συγκλονιστικά στοιχεία για τις «διαδρομές» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που εκταμιεύθηκαν από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA και κατέληγαν: - στο Ταμείο Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λάρνακας 
- στα χρέη της Αλκής 
- στην αποπληρωμή δανείων στελεχών του ΑΚΕΛ που είχαν υποθηκεύσει περιουσία για χρέη της Αλκής 
- για σκοπούς χρηματοδότησης της Αλκής 

*Διάταγμα οκταήμερης κράτησης των Βενιζέλου Ζανέττου, Χρίστου Αλέκου και Αντώνη Ιωακείμ, ζήτησε ο ανακριτής της υπόθεσης. *Ο Δικαστής αποχώρησε για λίγο από την αίθουσα προκειμένου να δοθεί χρόνος στους δικηγόρους των υπόπτων να προετοιμαστούν. 

Ένας εξ αυτών, ο Γιαννάκης Θωμά (μέλος του ΑΚΕΛ), ανέφερε πάντως στο Δικαστή ότι η αντεξέταση θα είναι πολύωρη.

*Η Αστυνομία απομακρύνει ορισμένους από τους συγκεντρωθέντες οπαδούς του ΑΚΕΛ από την δικαστική αίθουσα. 

*Η διαδικασία, μέχρι τις 10:45 δεν είχε αρχίσει, καθώς στην δικαστική αίθουσα δεν παρουσιάστηκαν μέχρι στιγμής ούτε οι δικαστές, αλλά ούτε και οι ύποπτοι, οι οποίοι κατέφθασαν νωρίτερα στο χώρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ωστόσο συνεχίζονται τα χειροκροτήματα.


Διαβάστε πολλά περισσότερα στο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ - Ηλεκτρονική έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.