Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Καρκίνωμα της Δημοκρατίας η Κομματοκρατία

Ο λαός μας, εμφανίζεται για ακόμα μια φορά αντιμέτωπος με προβλήματα που αποτελούν, αποδεδειγμένα πλέον, προϊόν της κομματοκρατίας. Το πόρισμα για την οικονομία επιρρίπτει σαφέστατα ευθύνες τόσο στην τέως κυβέρνηση Χριστόφια όσο και στη νυν, Αναστασιάδη. Η τελευτάια μάλιστα κατάφερε με τις γνωστές « δεσμεύσεις» να πρωταγωνιστήσει στην οικονομική καταστροφή του τόπου μέσα σε λίγες μόνο μέρες διακυβέρνησης.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εώς πότε ο ελληνισμός της Κύπρου θα ανέχεται ή ορθότερα, θα προκαλεί καταστάσεις όπως αυτές. Επειδή, δια του λόγου το αληθές, έχουμε κάπως μπερδέψει στο μυαλό μας, το ποιος αποτελεί το θύτη και ποιος το θύμα. Ο λαός, με το ενεργητικό εκλογικό του δικαίωμα είναι αυτός που επιλέγει και καθορίζει τα άτομα που κάθε φορά κρίνει κατάλληλα να αντιπροσωπεύσουν τον τόπο και να διαχειριστούν καταστάσεις. Εμείς είμαστε λοιπόν αυτοί, που στο βωμό της άκριτης αγάπης προς το « κόμμα», εξοπλίζουμε το θύτη με τα φονικά εργαλεία, για να εκτελέσει το έργο του.

Δεν είναι θέμα καταδίκης της δημοκρατίας, ούτε ζήτημα αμφισβήτησης του πλουραλισμού. Είναι καθαρά θέμα ελεύθερης έκφρασης της άποψης μας , μέσω του εκλογικού μας δικαιώματος. Μόνο που η ελεύθερη άποψη, έχει αποκτήσει μια εντελώς υποκειμενική έννοια, νοούμενης της προπαγάνδας και του λαϊκισμού, που δέχεται καθημερινά ο πολίτης. Είναι απαράδεκτο να συνεχίζουμε με την ίδια απάθεια να ψηφίζουμε και να στηρίζουμε εκείνους που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Δυστυχώς, στην Κύπρο η θεωρία της « χαμένης ψήφου» βρίσκει άμεσο αντίκτυπο στην πραγματικότητα αφού οι ψηφοφόροι οδηγούνται στις κάλπες με μόνο δυο επιλογές: ΔΗΣΥ ή ΑΚΕΛ. Αν σκεφτεί κανείς την μετριοπάθεια των υπόλοιπων κομμάτων, αλλά και το γεγονός ότι αποτελούν φερέφωνα και εντολοδόχοι των δύο «μεγάλων». Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους. ΚΑΜΙΑ ουσιαστική διαφορά. Συνεχίζεις αμέτοχος να συντηρείς το «ΔΗΣΑΚΕΛ» και το προδοτικό κατεστημένο!

Συνέχισε λοιπόν κι εσύ να συμπράττεις στην καταστροφή του τόπου σου! Συνέχισε να παραχωρέις πιστά τη ψήφο σου στο κόμμα για να μην ανέλθουν στην εξουσία οι «άλλοι». Συνέβαλε κι εσύ στην προώθηση του εθνικού διχασμού για να διευκολύνεις ακόμα περισσότερο το έργο τους. Συνέχισε να συντηρείς τα ίδια διχαστικά λάθη του παρελθόντος. Εξάλλου, «φασίστας» είσαι ΕΣΥ που καθημερινά βιάζεις συνειδήσεις και καταπατάς ελευθερίες. Μην ξεχνάς να τους στηρίζεις σε κάθε απόφαση που παραβιάζει τα ανθρώπινα σου δικαιώματα. Ποτέ μην διαμαρτυρηθείς για τις αποφάσεις τους, εκτός και αν αυτές επηρεάσουν το δικό σου σπιτικό.

Να θυμάσαι όμως ότι με τη συμπεριφορά σου αυτή παύεις αυτόματα να αντιπροσωπεύεις τον όρο « άνθρωπος» . Αλλά τι σημασία έχει;; « Πάνω από όλα το κόμμα» ! Πιο πάνω από τη ζωή σου, την ελευθερία σου, τα δικαιώματα σου. Πιο πάνω από ολα.

Και εις ανώτερα λοιπόν!



Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.