Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Τρομοκρατική επιχείρηση του ναρκομανή Ζελένσκι στο Κουρσκ, με τι μονάδες έχει εισβάλει, τι επιδιώκει.

 Η προέλαση των Ρωσικών δυνάμεων σε όλο το μέτωπο και ειδικά στην περιοχή της Ζαπορίζιε ήταν ο λόγος που η Ουκρανία θα έπρεπε να κάνει κάτι το εντυπωσιακό για να μπορεί στο εσωτερικό του ο ναρκομανής Ζελένσκι να έχει κάτι να πει για να καλύψει την οπισθοχώρηση των Ουκρανικών δυνάμεων και τις τεράστιες απώλειες που έχει δεχθεί. Υπάρχουν αναφορές από πολλές πηγές, ειδικότερα στα Ρωσικά κανάλια επικοινωνίας, για εκατοντάδες Ουκρανών νεκρούς καθημερινά.. αναφορές κάνουν λόγο για 200 με 500 άτομα εξουδετερωμένα και εκατοντάδες σε μη επιχειρησιακή κατάσταση. Τα δε μηχανοκίνητα μέσα που έχει χάσει το Κίεβο αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για την ηγεσία των Ουκρανικών δυνάμεων. 

Στο εσωτερικό του ο Ζελένσκι πιέζεται από αποκαλύψεις για πρόσφατες αγορές που έχει κάνει σε ακίνητα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και εδώ είναι κάτι που τα Δυτικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν και το αποσιωπούν έντεχνα. 

Οι Ουκρανικές δυνάμεις που επελέγησαν για να εισβάλουν σε Ρωσικό έδαφος είναι δυνάμεις μικτές επιχειρησιακά, με μισθοφόρους και με μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας που είχαν μείνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στα μετόπισθεν και έχουν λάβει Νατοϊκή εκπαίδευση σε τρίτες χώρες. Μαζί τους στις μικτές ομάδες βρίσκονται μισθοφόροι κάθε λογής αλλά πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι για αυτή την ειδική τρομοκρατική επιχείρηση, με απλά λόγια είναι εμπειροπόλεμοι. (22η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία AFU)

Τι αντιμετώπισαν; Κληρωτούς και μικρής κλίμακας δυνάμεις. Με απλά λόγια οι Ρώσοι πιάστηκαν στον ύπνο και πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι υπάρχει πλέον θέμα επιτήρησης των συνόρων ειδικότερα στις εμπόλεμες ζώνες της ειδικής επιχείρησης και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξει η Μόσχα. 

Γιατί όμως επιτέθηκαν οι Ουκρανοί; Στην Δύση και ειδικότερα στις ΗΠΑ βλέπουν εδώ και καιρό ότι δεν υπάρχει περιθώριο για να κάτσουν οι δυο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και έπρεπε με κάποιο τρόπο να βρεθεί ένας τέτοιος τρόπος, το αν μπορούν να κρατήσουν Ρωσικά εδάφη για μεγάλο διάστημα είναι ένα μεγάλο ερώτημα που αυτή την στιγμή όλα δείχνουν ότι οι δυνάμεις που έχουν εισβάλει στα Ρωσικά εδάφη στερούνται αντιεροπορικής υποστήριξης, πυροβολικού και βαρέων αρμάτων μάχης... άρα τα δεδομένα αυτόματα αλλάζουν υπέρ της Ρωσίας, αυτό που όμως ήθελε η Ουκρανία είναι απλό, να τραβήξει τα βλέμματα αλλού, να δείξει ότι δήθεν κάπου κερδίζει και να μπορέσει να κρατήσει αυτά τα εδάφη ώστε οι Νατοϊκοί να σύρουν την Ρωσία σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία πλέον να επιθυμεί αυτές να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό. Αν και όλα δείχνουν ότι η Ουκρανική επίθεση ήδη έχει σταματήσει με την Ρωσική πλευρά να έχει επιστρατεύσει πολύ μεγάλες δυνάμεις και να έχει την υποστήριξη βετεράνων της Βάγκνερ και δυνάμεων από την Τσετσενία που ήδη έχουν αρχίσει να μεταφέρονται στα σύνορα.

Ήδη αναφορές κάνουν λόγο για απώλειες 250 στρατιωτών της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επιχείρηση στο Κουρσκ. Ρώσοι αναλυτές κάνουν λόγο για τρεις ημέρες που χρειάζονται ώστε η τρομοκρατική επιθετική ενέργεια του ναρκομανή Ζελένσκι είτε να οπισθοχωρήσουν είτε να εξουδετερωθούν στο σύνολο τους. 

Το αν η κατάσταση αλλάξει θα εξαρτηθεί από τις επόμενες κινήσεις των Ουκρανών και στο τι περιθώρια έχουν για να πραγματοποιήσουν και άλλες τέτοιου είδους ενέργειες κατά μήκος των συνόρων. Μια παρατήρηση, τα ελλαδικά ΜΜΕ και τα δυτικά ΜΜΕ έχουν δώσει προσοχή σε αυτή την επιθετική ενέργεια, την προβάλουν αλλά όλα είναι προσεκτικά.. πολύ προσεκτικοί είναι και οι Γερμανοί, οι δε Αμερικανοί δεν δείχνουν αυτή την στιγμή να ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ουκρανία. Τις επόμενες τρεις ημέρες ανάλογα και με την έκβαση της επιχείρησης θα εξαρτηθούν πολλά.. πάντως οι Αμερικανοί πάντα επιθυμούσαν κλιμάκωση του Ουκρανικού και ειδικότερα οι Δημοκρατικοί που ρέπουν προς την βια..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.