Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Και τώρα ο απολογισμός.. η φωτιά στον Βαρνάβα είναι η ταφόπλακα στο ηλίθιο μοντέλο Δασοπυρόσβεσης με μόνη αρμόδια κρατική υπηρεσία το Π.Σ.


Πριν τον Βαρνάβα στους λόφους που πέρασε η φωτιά για το Καλέτντζι.

Και κάπου εδώ η παπάτζα του σεβάσμιου και ηρωικού Πυροσβεστικού Σώματος μας αφήνει χρόνους... ας θάψουμε μια καλή το ηλίθιο και απολύτως για τα σκουπίδια μοντέλο Δασοπυρόσβεσης με μόνη κύρια προμετωπίδα το Π.Σ. 

Ένα Π.Σ. που έχει γεμίσει με ανθρώπους που είναι πλέονκουρασμένοι με το ρόλο των γενικών καθηκόντων, χωρίς πραγματική ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,  το φιλότιμο των λίγων που θέλουν δεν αρκεί για να σταματήσει την κατρακύλα του Π.Σ. 

Ο δε αριθμός των στελεχών του Π.Σ. με ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ είναι πραγματικά τόσο μικρός που προκαλεί θλίψη και απογοήτευση. 

Σε τηλεοπτικό σταθμό την ώρα που καιγόταν το χωριό μου, ο τόπος μου... εδώ στον Δήμο του Μαραθώνα, ο Βαρνάβας, το Γραμματικό και ο Μαραθώνας με το Καλέντζι μας ενημέρωνε συνδικαλιστής του Π.Σ. σε τηλεοπτικό σταθμό ότι το βραδύ δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα κλιμάκια... σε αυτό το μέτωπο! Με την επιστήμη να έχει σηκώνει τα χέρια ψηλά.. Γιατί γεμίσαμε αργόσχολους που το βράδυ δεν μπορούν γιατί χέστηκε η φταμέ στο Γενί τζαμί.

Το έχω γράψει ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ... Η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ... Η ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΚΑΙ ΈΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΜΉΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΎ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΎ Ο ΟΦΥΠΕΚΑ αλλά με περιορισμένες δυνατότητες. Το Π.Σ. δεν πρέπει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να έχει άμεση επαφή με τις Δασικές πυρκαγιές.. παρά μόνο με κλήση του από την ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ σε επικουρική βάση και με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ από τους Αξιωματικούς του Π.Σ. παρά μόνο με εντολή του οικείου Δασάρχη. Τα ψευτο-γαλόνια τους ας τα αφήσουν στα αλώνια.. γιατί δεν τα αξίζουν.

Στον Βαρνάβα συντελέστηκε ένα έγκλημα.. μια φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή του γηπέδου αφέθηκε να κάψει όλη την Αττική..

Το σημείο έναρξης

Το ευρύτερο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.. εδώ στο γηπεδάκι του Βαρνάβα.. κάτι που σκόπιμα το Π.Σ. αποσιωπά και δεν δέχεται ότι εδώ άρχισε το συμβάν... μάλιστα διέρρεαν ότι μπορεί να είναι και από ψησταριά.. ο δε κόσμος στον Βαρνάβα είναι εξαγριωμένος με όλα αυτά που διαβάζει... γιατί το Π.Σ. για τους δικούς του λόγους ψάχνει αλλού την φωτιά.. η φωτιά έφυγε για τις κεραίες και μετά μπήκε στο ρέμα με τα πλατάνια, ξεχύθηκε στην ρεματιά, πέρασε τους λόφους και έφυγε για Καλέντζι και στα δεξιά ανέβηκε στο Μικροχώρι. Συνήθως στον κυκλικό κόμβο πριν το χωριό υπάρχει ένα ή και δυο οχήματα του Π.Σ. άλλοτε δυο μεγάλα οχήματα και άλλοτε ένα και ένα αγροτικό με μικρή δεξαμενή.

Το αστείο είναι ότι αυτή φωτιά δεν σταμάτησε πουθενά... πουθενά ΔΕΝ κατάφεραν οι υπερ ήρωες του Π.Σ. να σταματήσουν την φωτιά.. τα κατάφερε όμως το τσιμέντο στο Πάτημα Χαάνδρίου..

Και για να λέμε και μια αλήθεια στον κόσμο.. για να φύγεις από Μάκρη(πρώην Αμερικανική βάση)με ένα πυροσβεστικό και να πας Βαρνάβα θες τουλάχιστον 22 λεπτά με 27... γιατί μιλάμε για 20 χλμ διαδρομή... άρα την πρώτη προσβολή την κάνει με τα εκεί οχήματα(1-2) και ότι υπάρχει σε Άνω Σούλι ή Γραμματικό και τυχόν περίπολα του ΣΕΔΜ ή του ΠΥΣΕΘ... δλδ θες το απόλυτο για να επιχειρήσεις με τον καλύτερο τρόπο και να είσαι αποτελεσματικός.. Μετά περιμένεις με τι θα απελευθερωθεί από Σχινιά, Λιμικό και Άυρα.. και τι θα γίνει με την αναδιάταξη των οχημάτων και προφανώς με τις ενισχύσεις από άλλους σταθμούς η εθελοντικά κλιμάκια.

Τι θέλω να πω με απλά λόγια; ότι την φωτιά έπρεπε να την παλέψουν μέσα στο χωριό ή άντε στα πρώτα λοφάκια.. εκεί έπρεπε να μείνει η φωτιά και σε καμία περίπτωση να μην περάσει προς τα κάτω.. κανείς δεν αντιλέγει ότι στο σημείο η βλάστηση ήταν πυκνή με νέο δάσος και πολλά φρύγανα.. ως Δασεργάτης το επιβεβαιώνω στον απόλυτο βαθμό, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία γιατί η χρήση των πεζοπόρων είναι λανθασμένη... και το έχω αναλύσει παλαιότερα το γιατί. Σε τέσσερα χρόνια χάθηκαν 500.000 στρέμματα, μόνο μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Και σε μια επταετία κάηκαν 700.000 στρέμματα σε όλη την Αττική..




Ο δε Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Β.Κικίλιας, ιδιαίτερα προκλητικά δήλωσε ότι όλα πήγαν καλά..

Ο Β.Κικίλιας είπε ότι «Οι ζημιές δεν είναι πολύ μεγάλες. Το πρώτο ελικόπτερο έσπευσε στα πέντε λεπτά και μετά άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί η φωτιά. Μετά έφυγε. Μετά έγιναν ζώνες για να σταματήσει η φωτιά. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να προστατεύσουμε τα σπίτια. Σε λιγότερο από είκοσι λεπτά, η φωτιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη»

Και επειδή τα ψέμματα είναι πολλά σε 20 λεπτά καμία φωτιά δεν έφτασε στην Πεντέλη.. γιατί στα πρώτα λεπτά η φωτιά ήταν ακόμα στον Βαρνάβα... και η φωτιά πήγε ώρες μετά στον ορεινό όγκο της Πεντέλης.

Ο δε ψευτόμάγκας πρωθυπουργός με το χέρι στην τσέπη πήγε στην φωλιά των πτητικών μέσων και δήλωσε τα εξής:

Να αντιληφθούμε ότι αυτή είναι μία συνολική προσπάθεια σε μία εποχή μεγάλης κλιματικής κρίσης την οποία νομίζω τη βιώνουμε όλοι.

Πρέπει διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι.

Και από όποια αστοχία μας ή από όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αλαζονεία στο έπακρο και απόδειξη είναι οι φωτογραφίες που τον δείχνουν με το χέρι στην τσέπη..



Τυχαία η πρώτη φωτογραφία που δείχνει όλους τους ιπτάμενους και τον Αρχηγό με σκυμμένο το κεφάλι; Σίγουρα είναι η αποτύπωση της στιγμής αλλά και αυτό δείχνει πολλά. Με τους ιπτάμενους να είναι οι μοναδικοί που πραγματικά κάνουν ότι μπορούν αλλά τα μέσα που έχουν δεν τους επιτρέπουν να κάνουν περισσότερα.. άλλωστε σκοπός της αεροπυρόσβεσης είναι η καταστολή της φλόγας, του πυροθερμικού φορτίου και να ψυχθεί ο γύρω χώρος από το μέτωπο ώστε να βρει η φωτιά χώρο με περισσότερη υγρασία από την υπάρχουσα και έτσι να καθυστερήσει την πορεία της ώστε το πεζοπόρο να πάει στο σημείο και να την χτυπήσει ώστε να ανακόψει την πορεία της. Εδώ είναι που το υδροκέφαλο Π.Σ. δεν ενεργεί σωστά με τα πεζοπόρα... και είναι γελοίο να συζητάμε για Δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα.


Για να γυρίσουμε στην φωτιά στον Μαραθώνα η φωτιά έφτασε στον λόφο πριν το χωριό και δεν το έκαψε γιατί η φωτιά βρήκε κόντρα άνεμο για πολλές ώρες που πραγματικά φύλαξε το χωριό γιατί όλο αυτό θα είχε ξεχυθεί για Άγιο Παντελεήμονα και Σχινιά. Έτσι η φωτιά από το Σουφάνι γύρισε στα θερμοκήπια που δόθηκε πραγματική μάχη για να σωθούν και να μην υπάρξει ολοκληρωτική καταστροφή.. υπέστησαν ζημιές αλλά όχι τόσο μεγάλες. 

Στο δε Γραμματικό η φωτιά δεν μπήκε για δυο λόγους, ο πρώτος ήταν γιατί μπήκε στην ρεματιά και έμεινε εκεί με κατεύθυνση Άνω Σούλι - Μαραθώνα και ο δεύτερος λόγος γιατί όταν έφτασε η φωτιά στο πέταλο του Γραμματικού, ψηλά στο βουνό.. άνθρωπος του Δήμου πήρε τηλέφωνο τον ΔΚΤΗ και ζήτησε άμεσα εναέρια, αλλιώς αν δεν κοβόταν η φωτιά εκεί, θα έκαιγε όλο το Γραμματικό και μετά θα πήγαινε για Αύρα-Λιμικό-Παραλία Βαρνάβα,Μεγάλο/Μικρό Σέσι-Σχινιά. 

Στο Καλέντζι τα είπαν οι ίδιοι οι κάτοικοι.. μόνοι τους έσβησαν την φωτιά και δεν την άφησαν να καταστρέψει ολοκληρωτικά το χωριό. 

Ανακοίνωση με αιχμές για την ολιγωρία των κρατικών αρχών και την μη παροχή βοήθειας όσο καιγόταν το Καλέντζι, εξέδωσε ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ο Κοκκινόβραχος».

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου έχουν περάσει οι πρώτες 24 ώρες από την καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα Αττικής και κατέφτασε γρήγορα στο χωριό μας (Καλέντζι Αττικής).

Το χωριό μας δυστυχώς αφέθηκε στη μοίρα των ανέμων χωρίς καμία κρατική βοήθεια. Τα σπίτια του οικισμού μας καθώς και το μεγαλύτερο οικιστικό κομμάτι παρέμεινε ασφαλές χάριν των άοκνων και φιλότιμων προσπαθειών των κατοίκων τηε περιοχής που με το πυροσβεστικό όχημα του χωριού (τύπου Nevara 4×4) και ένα πυροσβεστικό όχημα υπερέβαλαν εαυτούς για να γλυτώσουν τα σπίτια των συγχωριανών μας.

Ο οικισμός σώθηκε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος του δάσους έχει καεί ο σύλλογος μας είναι εδώ για να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ξανακάνουμε πράσινο και κατάφυτο το χωριό μας.

Κλείνοντας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και κατοίκους του χωριού για την υπεράνθρωπη προσπάθεια και αφήνουμε ένα τεράστιο ερωτηματικό για την ολιγωρία που έδειξαν οι αρχές προς τον τόπο μας».

 

Σε μια χώρα που στην Αττική ζουν σχεδόν 5 εκατομμύρια κάτοικοι.. ένας τεράστιος πνεύμονας πρασίνου παραδόθηκε στις στάχτες.. Από το 2016 μέχρι και σήμερα υπολογίζεται ότι το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής έχει πληγεί από πυρκαγιές, με πολλές εκτάσεις νέου δάσους και αναδασωτέες εκτάσεις. 

Ξαφνικά τα εξυπνοπούλια μέσω του καθηγητή Λέκκα, γνωστού οπαδού της Ν.Δ. μιλούν για το φαινόμενο της καμινάδας μέσα στις χαράδρες, λες και το φαινόμενο αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην περιοχή του Πεντελικού.. λες και το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν εμφανίζεται ΠΑΝΤΟΥ σε όλη την χώρα, αφού ΠΑΝΤΟΥ έχουμε ρεματιές και χαράδρες... για να βρουν όμως ένα ψευτο - αφήγημα ντροπής εφευρίσκουν διάφορες δικαιολογίες που ο κόσμος δεν τις γνωρίζει και του τις πασάρουν σαν κάτι νέο.. Δασικοί και οι ανεκπαίδευτοι του Π.Σ. γνωρίζουν το συγκεκριμένο φαινόμενο εδώ και δεκαετίες... οι μεν πρώτοι ΑΝ είχαν τα μέσα θα γνώριζαν τι να κάνουν και που να στήσουν γραμμές άμυνας, οι δε δεύτεροι τρέχουν και δεν ξέρουν που να σταματήσουν.

Η πρόκληση συνεχίζεται από τα υψηλότερα κλιμάκια της Ν.Δ. και συγκεκριμένα από τον Υπουργό Β.Κικιλιά που δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη από την δασική παιδεία και πετάει αρλούμπες περί εύφλεκτων πεύκων και λοιπές ανοησίες.. που έμπειροι δασολόγοι τα ακούν και γελάνε..

«Πριν κάποια χρόνια αποφασίσαμε, βαυαρική συνήθεια νομίζω ήταν, και εμπλουτίσαμε με πευκοδάση την Αττική.

Αν ρωτήσετε τους ειδικούς, δυστυχώς το πεύκο είναι το πιο εύφλεκτο, όσο κανένα άλλο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και θέματα.

Ίσως με πολύ μεγάλη προσοχή πρέπει να γίνει μία κουβέντα και μια αξιολόγηση για τα πλατύφυλλα δέντρα.

Χαρουπιές, καστανιές… Θέλει μελέτη και προσοχή», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Δεν υπάρχει λόγος σε έναν αχαπαρο Υπουργό να του πούμε ότι αντικατάσταση ειδών με την βια δεν έχει επιχειρηθεί ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο.. και όπου επιχειρήθηκε δεν υπήρξε το παραμικρό αποτέλεσμα.. παράδειγμα Χαλέπιος πεύκη στην Θράκη.. από βιβλιογραφία όση θέλει ο Υπουργός. Δεν μπορεί να γίνει αυτό που αναφέρει.. τόσο απλά. Αλλά είπαμε.. επικοινωνιακά πρέπει να συνεχιστεί το θέμα και όχι επί της ουσίας.

Σε άλλα νέα... η φωτιά στις Σέρρες έκαιγε επί 28 ημέρες μέχρι να σβήσει.. 

Τέλος στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο όρος Όρβηλος στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η οποία ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και έκαιγε μέχρι σήμερα, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχε αφεθεί στη μοίρα της, καθώς δεν πραγματοποιούνταν επιχειρήσεις κατάσβεσης..

Η φωτιά φαίνεται πως έσβησε, ενδεχομένως από βροχή.

Το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων όπως καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο βίντεο (animation) που επιμελήθηκε μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και χθες 15.08.2024. Η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 12.000 στρέμματα (έως την 15.08.2024, 12:15 τοπική ώρα). Από τη συνολική καμένη έκταση των 12.000 στρεμμάτων, τα περίπου 8.900 στρέμματα κάηκαν στην περιοχή της Ελλάδας ενώ τα 3.100 στρέμματα στην περιοχή της Βουλγαρίας.




Και κάπως έτσι ο κυβερνητικός τραγέλαφος συνεχίζεται... με τον Πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη με προκλητικό τρόπο να αναφέρεται στους λίγους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές...

Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και όλους τους εθελοντές που έδωσαν τις τελευταίες ημέρες πολύ δύσκολες μάχες με τις φλόγες στην Αττική και να διαβεβαιώσω τους ευτυχώς λίγους συμπολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά, ότι οι πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να τους αποζημιώσει.

Για την γυναίκα που έχασε την ζωή της από την πυρκαγιά τσιμουδιά από την άθλια κυβέρνηση της Ν.Δ., τέτοια ντροπή για την ιστορική παράταξη ποτέ ξανά.. απόλυτα προκλητικός ο Κ.Μητσοτάκης. 

Σε κυβερνητικό επίπεδο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωση του μας ενημέρωσε ότι δημιουργήθηκε η Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) και λειτούργησε για πρώτη φορά σε επίπεδο φυσικών καταστροφών αν και το ΚΥΣΕΑ έδωσε το οκ μερικές ημέρες αργότερα, αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν. Μια συντεχνιακή ανακάλυψη για μια θέση Αντιστρατήγου... άσκοπη και αχρείαστη. 

Όπως μας ενημερώνει το D-P 

 Στις 15 Ιανουαρίου 2024 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) ορίζει ανώτατο αξιωματικό του Στρατού Ξηράς με τον βαθμό του αντιστράτηγου ως τον Επιθεωρητή Αναδιοργάνωσης ΣΞ [Στρατού Ξηράς] στο ΓΕΕΘΑ, ως Συντονιστή Σύστασης της Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) και ως διοικητή της από ενεργοποίησης της (σημείωση 1).

Την 1 Απριλίου 2024, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) με γνωμάτευση του εγκρίνει τη σύσταση της ΔΙΚΑΦΚΑ! Δηλαδή, το ανώτατο θεσμικό όργανο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΕΔ) εγκρίνει τη σύσταση της θέσης δυόμισι μήνες μετά από την τοποθέτηση σε αυτή του ανώτατου αξιωματικού! Πρόκειται για την απόλυτη γελοιοποίηση θεσμών και διαδικασιών.

Το ΣΑΓΕ εμφανίζεται να «σύρεται» στην εκ των υστέρων «νομιμοποίηση» μίας εξέλιξης που προφανώς δεν αποτελεί υπηρεσιακή εισήγηση της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας. Γιατί σε αυτή την περίπτωση το ΣΑΓΕ θα είχε γνωματεύσει για τη σύσταση της θέσης ΠΡΙΝ το ΚΥΣΕΑ τοποθετήσει αξιωματικό σε αυτή.

Με τη μεθόδευση αυτή όμως εκμηδενίστηκε η δυνατότητα του ΣΑΓΕ να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τα λοιπά μέλη του ΚΥΣΕΑ ότι εδώ και δεκαετίες όλοι οι σχηματισμοί και μονάδες των ΕΕΔ στις περιπτώσεις συνδρομής στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών εφαρμόζουν το Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και το Σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» και διαθέτοντας μέσα και προσωπικό στην πολιτική προστασία όποτε τους ζητηθεί.

Mε απλά λόγια... φτιάχτηκε μια νέα δομή για να κάνει αυτό που έκανε μια παλαιότερη δομή σε επίπεδο όμως τώρα Αντιστράτηγου.. κάπως έτσι λειτουργεί το κράτος.. άχρηστο, απαίδευτο και κομματικό μέχρι το μεδούλι.

Μέχρι και προχθές στους οκτώ δήμους της Αττικής που επλήγησαν από την φωτιά, διενεργήθηκαν 184 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 158 σε κατοικίες, 21 σε αποθήκες, 2 σε δημόσια κτίρια και 3 σε επαγγελματικούς χώρους.

Από αυτές τις αυτοψίες έχει προκύψει πως 104 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 40 και 64 αντίστοιχα.

Επίσης, 54 κατοικίες μετά και τη διενέργεια των αυτοψιών, χαρακτηρίζονται ως κατάλληλες για χρήση («πράσινες») με κάποιες ενδεχομένως ελαφριές ζημιές.


Αυτοί οι λίγοι κατά τον Μητσοτάκη επλήγησαν... το δε 30% του Δήμου Μαραθώνα έχει καεί... και ο σταθμός του Δήμου με τον όρχο οχημάτων έχει υποστεί τεράστιες ζημιές με μεγαλύτερη εξ αυτών τον σπαστήρα κλαδιών που κάηκε ολοσχερώς. 

Η ντροπή δεν όλων των παραπάνω αποτυπώνεται στα εναέρια μέσα.. που επιχείρησαν στην πυρκαγιά του Βαρνάβα..


3 εναέρια μόνο κρατικά όλα τα υπόλοιπα ιδιωτών με καθεστώς ενοικίασης.. εκεί πάνε την δουλειά στα Δάση.. ιδιώτες ώστε να υποβαθμιστεί συνολικά το έργο της Δασικής Υπηρεσίας. Ιδιώτες και στις αναδασώσει με αποτέλεσμα από μηδενικό έως ελάχιστο... εκεί πάει η δουλειά. επίσης συμμετοχή εθελοντών με ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ όπου οι περισσότεροι πάνε για την προσωπική του προβολή και για βολέμα σε Δήμους και Περιφέρειες...

Με την ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ την μόνη αρμόδια να μένει πίσω και να μην τις δίνει το κράτος την απαραίτητη σημασία και να την καταστήσει πρωτοπόρα στην διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων που γνωρίζει ΑΡΙΣΤΑ εδώ και πολλές δεκαετίες και η μόνη που μπορεί να σώσει τον Δασικό πλούτο της χώρας.

Με σχεδόν ανύπαρκτο προσωπικό... με τεράστιες ελλείψεις και με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προσλήψεις..εδώ και χρόνια.. με πολιτικό δόλο για να καταρρεύσει η μόνη υπηρεσία που γνωρίζει ΑΡΙΣΤΑ τα Δάση μας.

Γιατί αγαπητοί φίλοι οι ΔΑΣΙΚΟΙ όλων των βαθμίδων ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ κανέναν να τους πει ΗΡΩΕΣ... γιατί έπελεξαν να αγαπήσουν τα Δάση, επέλεξαν να τα προστατέψουν και να ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ... ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ; Να απεγκλωβίζουν γιαγιάδες από ανελκυστήρες; μήπως να παραμείνουν στα αστικά συμβάντα και να αφήσουν τα Δάση για ποιο ειδικούς; Καιρός είναι να κάνουν πίσω και να ζητήσουν και μια συγνώμη...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΑΣΙΚΩΝ

ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ -ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ - ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΑΠΌ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝ ΖΗΤΗΘΕΙ. 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΝΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΕΊΔΟΥΣ. 

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Π.Σ.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΑΣΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.