Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Eιχαν στόχο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή ήταν ποινικοί αυτοί που άφησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στον Αυτοκινητόδρομο ΑΘΗΝΩΝ-ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

Εντοπισμός αυτοσχέδιου μηχανισμού πεταμένος στα χόρτα δίπλα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου-Τριπόλεως στο ρεύμα προς Αθήνα και στο ύψος της Νεμέας, επί του 113ου χλμ., μόλις 1,5 χλμ. δηλαδή μετά τον κόμβο της Νεμέας χθες από την ΕΛ.ΑΣ.

Το μεσημέρι, υπάλληλοι της εταιρείας συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» πραγματοποιούσαν χορτοκοπτικές εργασίες στο σημείο αυτό του δρόμου και ξαφνικά οι υπάλληλοι είδαν μέσα στο χόρτα το αντικείμενο αυτό που έμοιαζε με βόμβα και κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία.
Κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

«Σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου), παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος, μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.

Σημειώνεται, ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου. Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση».


Το Olympia γράφει για το συμβάν

Η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού που βρέθηκε στην ΕΟ Κορίνθου – Τριπόλεως λίγο πριν περάσει ο ΠτΔ για την επίσκεψη του στην Καλαμάτα, είναι κατά πάσα πιθανότητα «εισαγόμενος». Συγκεκριμένα, η συνδεσμολογία με δυναμίτη και κινητό τηλέφωνο παραπέμπει στα μεγάλα χτυπήματα που έχουν κάνει ισλαμιστές διεθνώς, μεταξύ αυτών το τρομερό χτύπημα στην Μαδρίτη, στο Μπαλί και τα χτυπήματα της Αλ Κάιντα. Παρόμοια συνδεσμολογία όμως χρησιμοποιούν και τα καρτέλ των ναρκωτικών στην Λατινική Αμερική. Ήδη στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός καθώς όπως όλα δείχνουν το χτύπημα ήταν «εισαγόμενο» και ο Πρόεδρος ήταν ο πρώτος αρχηγός δυτικού κράτους που απαίτησε την διεθνή συμμαχία ΗΠΑ – Ρωσίας για την πάταξη των ισλαμιστών τρομοκρατών, που χαρακτήρισε «απειλή για όλη την ανθρωπότητα».
___________________


Πιστεύω ότι και μέσω των καμερών κάτι θα βρεθεί, γτ η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να περάσει έτσι. ΑΝ ήταν στόχος ο Πρόεδρος τότε μιλάμε για πολύ επικίνδυνα παιχνίδια... αν και το πέταμα του μηχανισμού στα χόρτα της Εθνικής Οδού δείχνει προχειρότητα και εκνευρισμό από τους δράστες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.