Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ποια είναι η Εναλλακτική για την Γερμανία, AfD. Ποιο είναι το μέλλον της Ελλάδας..

Από το 4.7% του 2013, στον θρίαμβο του 2017 με είσοδο στην Βουλή και ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία τουλάχιστον 94 βουλευτών.

Το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία δεν κέρδισε τυχαία τις εντυπώσεις και η είσοδος του ήταν κάτι παραπάνω από εξασφαλισμένη εδώ και καιρό. Τα ποσοστά του σημαντικά σε όλη την επικράτεια και το επόμενο διάστημα με την κοινοβουλευτική του παρουσία θα κερδίζει συνεχώς έδαφος. Η Μέρκελ τον Σεπτέμβριο του 2015 άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με το άνοιγμα των συνόρων με την Αυστρία, αυτό ήταν το κομβικό σημείο για την μεγάλη αλλαγή μέσα στην πολύ ευαίσθητη αλλά και σκληρή πραγματικότητα της Γερμανικής κοινής γνώμης. Η εισβολή στο Γερμανικό έδαφος λαθρομεταναστών θα αλλάξει για πάντα τον Γερμανικό χάρτη.

Η αλλαγή της πολιτικής σε θέματα εσωτερικού ενδιαφέροντος άλλαξε την κοινή γνώμη και την έσπρωξε προς το αντι-ευρωπαικό AfD, ενα κρίσιμο θέμα ήταν η κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και η αλλαγή της Γερμανία σε θέματα ενεργειακής πολιτικής. Οι Γερμανοί χρέωσαν στην Καγεκλάριο και την εξωτερική της ρητορική που δεν αναλυόταν με σαφήνεια στο εσωτερικό ακροατήριο, δηλώσεις της Μέρκελ αλλά και κρίσιμες αποφάσεις στο πλαίσιο της Ε.Ε. για διάφορα θέματα δεν έβρισκαν ευήκοα ώτα, αφού ο κύκλος της Καγκελαρίου δεν μπορούσε να μεταφέρει αυτά τα μηνύματα με ευκρίνεια και σαφήνεια στο εσωτερικό. Αυτό είναι και το αποτέλεσμα άλλωστε του -8.5% για το κόμμα της Καγκελαρίου.


Το AfD έρχεται να ταράξει τα νερά.

"Θα κυνηγήσουμε την Άνγκελα Μέρκελ" και "θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας" αυτή ήταν η δήλωση του Αλεξάντερ Γκάουλαντ μέλους και βουλευτή της διαρχίας του AfD χθες βράδυ την ώρα που τα αποτελέσματα έβγαζαν ΤΡΙΤΗ δύναμη την Εθνικιστική Εναλλακτική για την Γερμανία.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία έχει ήδη βάλει στο στόχαστρο την Καγεκλάριο και έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να συσταθούν εξεταστικές επιτροπές τα επόμενα 4 χρόνια για να διερευνήσουν τυχόν αξιόποινες πράξεις της στα χρόνια της διακυβέρνησης της. Η κ.Μέρκελ από το βράδυ της Κυριακής έχει έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο μέσα στο Κοινοβούλιο και πλέον οι αποφάσεις της δεν μπορούν να περνάνε ούτε στο ντούκου, ούτε φυσικά χωρίς να ενημερώνει πειστικά και με αποδείξεις το Κοινοβούλιο. Στην Γερμανία όλο αυτό το διάστημα υπήρξε καταιγισμός δημοσκοπήσεων για τα εσωτερικά θέματα της χώρας, ένα αναδειχθεί ως το ποιο βασικό, οι Γερμανοί κοντά στο 50% σχεδόν σε όλες τις ποιοτικές δημοσκοπήσεις δεν αισθάνονται ασφαλείς πλέον. Το αίσθημα ασφάλειας στο εσωτερικό της Γερμανίας έχει υποστεί πολύ μεγάλα ρήγματα και υπεύθυνη για αυτό είναι η σημερινή Καγκελάριος Α.Μέρκελ, αυτό το κατάλαβε πρώτο το AfD και εκεί επικεντρώθηκε σε όλη του την εκλογική καμπάνια. Ένα άλλο πολύ μεγάλο ρήγμα που έχει ανοίξει στην Γερμανία έχει να κάνει με την Ισλαμική τρομοκρατία, το AfD και σε αυτό το πεδίο κατάλαβε πρώτο τι ζητά ο κόσμος από τους πολιτικούς του και ήταν αυτό που έριξε το σύνθημα για περιορισμό του Ισλαμισμού στην Γερμανία.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία είναι υπέρμαχος της εξόδου από το Ευρώ όπως στην Γαλλία η Λεπέν αλλά και όπως σοφά έπραξε η Μ.Βρετανία όλα αυτά τα χρόνια που αρνήθηκε το καταστροφικό αυτό νόμισμα, σε αυτό το ζήτημα η Ελλάδα θα βρει πολύ μεγάλα εμπόδια στο δρόμο της για απεμπλοκή από τα μνημόνια, αφού η προτεινόμενη έξοδος από το ευρώ ίσως να πέσει και πάλι στο τραπέζι και αυτή την φορά να είναι σε ποιο στέρεα βάση εκ μέρους της Γερμανικής πολιτικής σκηνής τα επιχειρήματα περί εξόδου της χώρας μας από το ευρωνόμισμα και πολύ πιθανόν αυτή την φορά να προταθεί και υπαρκτό, και όχι στην θεωρεία, σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη.

Άλλωστε στην Γερμανική Βουλή δεν έκανε την εμφάνιση του μόνο το AfD αλλά ήρθαν ξανά και οι Φιλελεύθεροι FDP όπου μαζί αυτά τα δυο κόμματα θα συγκεντρώσουν περίπου στο 20 με 25% των ψήφων του Γερμανικού λαού και τα δυο αυτά κόμματα συμφωνούν σε κάτι, ΕΞΟΔΟΣ από το ΕΥΡΩ για την Γερμανία αλλά σε πρώτη φάση έξοδος από το ευρώ όλων των προβληματικών κρατών και όταν αναφέρονται σε προβληματικά κράτη, εννοούν ΕΝΑ κράτος, την ΕΛΛΑΔΑ. Όπως πολύ εύκολα αντιλαμβάνεστε τα πράγματα για την Ελλάδα δεν θα είναι καθόλου καλά το επόμενο διάστημα και μια νέα κρίση στο εσωτερικό της Ευρώπης για το μέλλον της χώρας μας είναι πολύ πιθανόν να ανοίξει με το αποτέλεσμα της να μην είναι καθόλου καλό για όλες τις πλευρές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι, όλα τα προγράμματα διάσωσης είχαν ΕΝΑΝ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ... την μη άτακτη έξοδο από την ευρωζώνη. Πλέον το πρόβλημα της Ελλάδας έχει περιοριστεί σημαντικά το χάος που θα προκληθεί θα είναι απολύτως ελεγχόμενο για χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία όπου σηκώνουν και το σημαντικότερο βάρος της Ε.Ε.
Έτσι λοιπόν η επαναφορά του ζητήματος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι θέμα χρόνου, για την ακρίβεια είναι θέμα πλέον επιλογής των AfD και FDP αλλά και του σκληρού Σόιμπλε όπου σε περίπτωση επαναφοράς τους ζητήματος θα σφυρά κλέφτικα δημοσίως, αλλά υπογείως θα είναι με το χαρτί της αποχώρησης στα χέρια κρατώντας το επιδεικτικά στα μούτρα της χώρας μας. Δεν είναι λίγοι άλλωστε και μέσα στο κόμμα της Μέρκελ που δεν φοβούνται πλέον την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά την θεωρούν και ως υποχρεωτικό καλό για το μέλλον της ευρωζώνης. Το AfD άλλωστε κατέβηκε στις εκλογές με σημαία του την έξοδο της χώρας μας από το Ευρώ, ίδια ακριβώς θέση έχουν και οι Φιλελεύθεροι όπου μαζί όπως σας ανέφερα παραπάνω συγκεντρώνουν μέχρι στιγμής το 23.3% των ψηφοφόρων της Γερμανίας, αναμένοντας και τα συγκεντρωτικά ώστε να γνωρίζουμε το ακριβές ποσοστό τους.


Τα σύννεφα είναι πλέον κατάμαυρα για την ΕΛΛΑΔΑ και το μέλλον πλέον είναι αβέβαιο γι αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να βγουν με κάθε τρόπο και όσο ποιο γρήγορα γίνετε από τα προγράμματα μνημονίων και να μείνουν μόνο την επιτήρηση από τους θεσμούς της Ε.Ε. Το θέμα είναι αν θα προλάβουν να τελειώσουν την τελευταία αξιολόγηση πριν το θέμα της χώρας μας γίνει ξανά το κύριο θέμα στα Γερμανικά μέσα. Ο χρόνος πλέον είναι αμείλικτος και ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει μέχρι το καλοκαίρι του 18, ίσως και ποιο νωρίς, οποιοδήποτε άλλη καθυστέρηση θα ανοίξει τα σενάρια για άτακτη έξοδο της χώρας μας από το Ευρώ(Γερμανία και Γαλλία δεν θα πάθουν τίποτα και ο ζημιές είναι απολύτως διαχειρίσιμες) μέσα στο 19-20. Η συγκρότηση κυβέρνησης στην Γερμανία θα πάρει χρόνο, μπορεί και 2-3 μήνες, βλέπετε εκεί δεν Ελλάδα να παραδίδουν την εξουσία σε Παπαδήμους και λοιπούς πολιτικούς απατεώνες, η Γερμανία είναι το μόνο σοβαρό κράτος που απέμεινε σε αυτή την μπαχαλοποιημένη Ευρώπη, με τα καλά της και με τα κακά της, αλλά η Ελλάδα δεν πρέπει να βλέπει αυτό το χρόνο ως περίοδο εφησυχασμού άλλα ως περίοδο που θα πρέπει να τρέξει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεων, γιατί αν καθυστερήσει τότε είναι πολύ πιθανόν ότι δεν θα καταφέρει να σώσει απολύτως τίποτα.


Το AfD ή αλλιώς στα Ελληνικά, η Εναλλακτική για την Γερμανία, δεν είναι ο κακός μπαμπούλας της Ευρώπης, δεν είναι οι Νεοναζοί, ούτε καν οι ακροδεξιοί, η Εναλλακτική για την Γερμανία είναι η σπίθα του Γερμανικού λαού για Εθνική Ανεξαρτησία και Εθνική περηφάνια. Είναι η νέα εναλλακτική για όλη την Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών και των Εθνών. Και φυσικά ΟΧΙ της Ευρώπης που κομποστοποιεί συνειδήσεις και φυλακίζει τις Εθνικής ταυτότητες. 























Για το φίλο μας τον Αλέξη Τσίπρα.. ας προσέξει, γιατί αν χάσει χρόνο δεν θα προλάβει να σώσει τίποτα, όσο δε για τον άλλο καραγκιόζη που έρχεται με φόρα, αλλά όπως φαίνεται θα βρει σε κανά τοίχο, τον Κούλη, ας αλλάξει πλευρό.

Αλέξη τρέξε γιατί σε διαφορετική περίπτωση μου φαίνεται ότι εκεί στο Λεβερκούζεν, λίγο έξω από τον σταθμό θα σου δοθεί το τελεσίγραφο για έξοδο από την Ευρώπη, Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά... και δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι σου ετοιμάζουν. Πάντως θα σε αποχαιρετήσουν όλοι να το θυμάσαι... είναι ευγενικοί οι Γερμανοί πολιτικοί, δεν είναι του επιπέδου, go back Merkel!

Για να μην σου πουν λοιπόν ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΓΚΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ... λίγο έξω από το Λεβερκούζεν και σε βάλουν να παραλάβεις το φύλλο πορείας για έξοδο από την Ευρώπη, ..........τρέχα αδερφέ!


ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 25/09/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.