Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Σκληραίνουν την στάση τους οι Μονές του Αγίου όρους προς τον Πρωθυπουργό Α.Τσίπρα: Ιερά Μονή Δοχειαρίου - Νίκησε ο σταυρός, νίκησε η Έφορος του τόπου, η Παναγιά, νίκησαν οι προσευχές των μικροσχήμων μοναχών και δεν διεπέρασε του Όρους τις ατραπούς ο μεγαλύτερος σατράπης των τελευταίων χρόνων.


Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γρηγόριος, τάχθηκε ανοικτά κατά της επίσκεψης του πρωθυπουργού καλώντας τους Αγιορείτες Πατέρες να αντισταθούν, δίνοντας στη δημοσιότητα άρθρο του με το οποίο αναφέρεται στην ψηφοφορία της Ιεράς Συνάξεως. «Δόθηκε η μάχη και φάνηκε η φτώχεια και η ανεπάρκεια των πολλά κατεχόντων. Νίκησε ο σταυρός, νίκησε η Έφορος του τόπου, η Παναγιά, νίκησαν οι προσευχές των μικροσχήμων μοναχών και δεν διεπέρασε του Όρους τις ατραπούς ο μεγαλύτερος σατράπης των τελευταίων χρόνων. Μας έμεινε όμως η λύπη στις καρδιές μας, ότι τα εύπορα μοναστήρια τα προδίδουν όλα για να κερδίσουνε την εύνοια των κρατούντων, όποιοι και να είναι αυτοί».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο Γρηγόριος απευθύνεται στον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, «Αμανατίδη τι περιέρχεσαι το όρος, να μαζέψης πάλι ψήφους για αυτούς που γκρεμίσανε την Ελλάδα, γι' αυτούς που στήσανε τζαμιά και μιναρέδες; Έτσι που κατήντησε η Ελλάδα, μόνον απορρίμματα μαζεύει και αμερικανικά χαχανητά».

Μέχρι και την παραμονή της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος ήταν γνωστό πως μόνον στην σχισματική Μονή Εσφιγμένου κυμάτιζαν μαύρες σημαίες με το γνωστό σύνθημα «Ορθοδοξία ή Θάνατος». Από τις 26 Σεπτεμβρίου προστέθηκε και η Μονή Δοχειαρίου που σήκωσε σημαίες με το σύνθημα «Έξω οι Αντίχριστοι από το Άγιον Όρος». Από τα παραπάνω συνάγεται πως επί της ουσίας είναι η πρώτη φορά που δεν γίνεται δεκτός Έλληνας πρωθυπουργός στο Άγιον Όρος και μάλιστα με επιχειρήματα του τύπου «είναι Άθεος, αντίχριστος, συντελεί στην αποχριστιανοποίηση και αλλοίωση της πνευματικής ταυτότητας των Ελλήνων».

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ που φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.