Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Στα ΘΑ οι Σκοπιανοί είναι μανούλες...

Δηλώσεις του ΥΠΕΞ των Σκοπίων Ν. Ντιμιτρόφ στην FAZ
«Η Αθήνα για χρόνια ένιωθε ότι η κυβέρνηση Γκρουέφσκι προκαλούσε, όταν ονόμασε το αεροδρόμιο των Σκοπίων Μέγας Αλέξανδρος και μετέτρεψε το κέντρο της πρωτεύουσας σε ένα κιτς, αρχαιοπρεπές μαυσωλείο. (…) To κέντρο των Σκοπίων μοιάζει στο μεταξύ με κάτι ανάμεσα σε πάρκο αναψυχής και σκηνικό για την ταινία Ο Αστερίξ και οι Έλληνες»
 Είναι που θα ξέχναγε την Μακεδονική του καταγωγή.... και συνεχίζει το ίδιο προκλητικός.
«Δεν χρειαζόμαστε εκατοντάδες μνημεία για να νιώσουμε περήφανοι σαν Μακεδόνες. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τον κενό εθνικισμό, που στηρίζεται μόνο την ανέγερση μνημείων ή στην ονομασία δρόμων, σταδίων και αεροδρομίων ως Μέγας Αλέξανδρος».
Στην ερώτηση της FAZ εάν η νέα κυβέρνηση της χώρας προτίθεται να αποσύρει το όνομα «Μ. Αλέξανδρος» από το αεροδρόμιο Σκοπίων, όπως ζητά η Αθήνα, δεν απάντησε αλλά όπως διαρρέουν στα ΜΜΕ πολιτικά στελέχη της νεάς κυβέρνησης των ΣΚΟΠΙΩΝ, ένα τέτοιο βήμα μπορεί υπό προυποθέσεις να λάβει χώρας μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και να μετονομαστεί το αεροδρόμιο σε «Μητέρα Τερέζα», η οποία γεννήθηκε στα Σκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.